Истинските семейни ценности: Семейството е училище на любовта

Истинските семейни ценности

Семейстото е училище на любовта
Родителите и установяването на добро общество
Културата на Сърцето

Моралния упадък в западното общество засяга хората на всякъде. По цял свят хорта все още гледат от Америка и имитират нейната култура на свобода и демокрация. Ето защо всяка болест в Американската култура бързо се разпространява във всички нации по света.

Най-основната Американска ценност е свободата. Но нашите страни не са свободни от престъпността. Ние не сме свободни от аморалността която разрушава семействата и развръщава младежта. Ние не сме свободни от социалните последици на аморлаността и егоизма, които доминират съвременната култура.

Все повече обективни научни изследвания показват, че зародиша на болестите разяждащи нашето общество – престъпност, наркотици, бедност, сексуално предавани болести и т.н. – се кроени в разпадането на семействата. Добрите семейства произвеждат добри граждани, които създават добри нации, които влияят целия свят към добро. Лошите семейства произвеждат граждани със сериозни проблеми които формират изпълнени с проблеми нации и от там един изпълнен с проблеми свят. Но каква е статистиката за днешното състояние на семействата:

Последствия от разпадането на семействата

Нарастава процента на двойките, които не желаят да сключват брак, а статистиката показва, че при тях липсва стабилността, която семейството осигурява. Насилието, раздялата и несигурността при такова свободно съжителство далеч надминават тези при сключилите брак.

Рязко се увеличава процента на децата, които израстват без баща. От 17% през 1970 г. той вече надминава 40%. А проблемите с престъпността, наркотиците, алкохолизма, самоубийствата при такива деца са 10-15 пъти по-големи отколкото при деца израстнали в семейства с двама родители.

85% от бащите тинайджъри изоставят момичето което са забременили. А днешната култура активно подстрекава младежката сексуална активност. Само във САЩ всеки  ден 2756 малолетни момичета забременяват, като 1100 от тях правят аборт.

Какви са последицит? Болестите предавани по сексуален нарастват с 200% от 1960 г. За същия период младежката престъпност нараства с 600%. Все повече убийства и престъпления са извършени от малолетни. Един младеж прави опит за самоубийство на всеки 80 секунди – това е третата водеща причина за смърт между тинейджърите. А разпадането на семейството е основната причина за младежките самоубийства.

Това са последствията от културата на свободния секс и развода. Ясно е до какъв разрушителен социален ефект те доведоха света само за 50 години. Репорт на Съвета на Американските семейства от 1995 г. заключава, че разрешението на повечето социални проблеми се намира във възстановяването на културните стойности свързани с брака и семейството.

Семейството е Училище на Любовта

Единствено ако заздравим нашите семейства можем да се надяваме да имаме проспериращо, безопасно и здраво общество. Но как да заздравим семействата? Ключовия въпрос, който рядко сме задавале е: Съществува ли семейството само за себе си или за по-висша цел? Ако възприемаме семейството като краят, сам по себе си, то усилията ни ще бъдат обречени на провал. Тайната за възобновяването на семейството е да открием връзката му с по-голямата цялост на обществото, нацията, светът и Бог. Семейството се явява като микрокосмос на вселената на любовта. Ние трябва да разберем динамиката на правилно-функциониращото семейство което, както Мартин Лутер се изразява, е „Училището на любовта”.

Почти целият ни живот е изживян в контекста на семейството. От раждането си до тинейджъри ние живеем в дома на родителите си. След няколко години ние се женим и създаваме собствено семейство. Въпреки че съвременното общество с разширеното образование е удължило периода на самотния живот, традиционно повечето хора не остават безбрачни за дълго. В семейството ние получаваме нашите първи преживявания на любов от нашите родители. Тази любов оформя нашия характер. Без значение каква позиция имаме в обществото, какво ниво на образование, богатства или слава – семейството е това което създава средата на постоянни взаимоотношения, грижа и дори мотив за развитие. Семейството е както училище на любовта, така и училище за етика и морал и източника на нашите най-съкровенни стойности.

За съжаление повечето семейства са далеч от идеала. Много хора си спомнят свите семейства като източник на болка и страдание освен като място на любов и радост. Защо? Качеството на любовта не е такова каквото би трябвало да бъде. Може ли да има иделно семейство? Как би изглеждало то? Ние знаем примера на собствените ни родители, но били ли са те адекватния модел? Травматизираните семейства са често училище за невроза, нефункционалност, омраза и горчивина-подхранващи престъпници вместо добри граждани. За да пресътворим семействата в училища на любовта е нужно да открием истинските семейни стойности.

Истинско семейство

Къде можем да открием модела за истинско семейство? Прочети


About peace2your

Контакта с различни хора ни обогатява. Научаваме ценни неща един от друг! Смятам, че без постигане на помирение, любов и хармония между религите никога няма да прекратим омразата и насилието в света.
Публикувано на Есета, Статии и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

9 Responses to Истинските семейни ценности: Семейството е училище на любовта

  1. Хороший и самое главное целеноправленный блог

  2. megaslot.org каза:

    А Вы будете публиковать продолжение данного материала?

  3. poohy каза:

    Вече писах … философията на автора. Не може клише като – упадъчен западен морал!?/ дошло от времето на комунистическото ни минало/ – да служи за основа на нормални умозаключения. Слава богу, жените вече не си изоставят бебчетата на държавата, за да запазят доброто си име в едно лицемерно, издигнало в култ единствено сключилото граждански брак, семейство. Ами страхът от развода? Слава богу, от обществото ни изчезнаха обидните копеле и парясница. Като че ли едно дете не е кръв от кръвта ти, щом не е родено в брака. А жена осмелила се да напусне съпруга, задължително се считаше за покварена. Най-сетне се заговори на глас за насилието в семейството!!! Ако за авторката това е критерий за здраво семейство… И между другото – детската престъпност е еднаква без значение има ли детето мама и татко или не. В статистиката обаче не влизат тези от – добри семейства ха-ха – защото мама и татко имат пари за адвокат.

    • Зари каза:

      На мен доста ми хареса статията на авторката! Всеки който чете обикновено свързва нещата с нещо от своя живот или със случки на свои познати а следващата мисъл обхваща цялото общество като сегашно състояние. Опитвам да вникна в горния коментар и за начало се усеща ненавист към комунистическото минало. Вероятно поради използваната дума „западен“ и „упадъчен“ както се учеше навремето за упадъка на капитализма 🙂 а то се оказа, че по лесно е да разрушиш отколкото да сътвориш ценности. Статията сама по себе си припомня на хората да се замислят именно за усъвършенстване на семейството като ценност и да се се стремят за създаването на здраво такова, а не повлияни от бохемският начин да забравят къде всъщност е нужно да градят любовта си. В този контекст ми е интересно какво прокламира коментарът ви? Да, добре е ако наистина никоя жена не изоставя детето си на държавата и не се страхуваме от разводите и не съществуват обидните думи. Но важно е възпитанието на ценности с които да не се
      стига до там.

  4. peace2your каза:

    Не е правилно представите ни да се градят на някаква емоционална надъханост. За това си има изследвания и статистики.

    Любовта не е възможна без абсолютно взаимно доверие и всеотдайност.

    Що се отнася до подписа в брачното, не автора, а статистическите изследвания показват, че разочарованията, злоупотребите, недоверието, насилието, както и насилието над децата, са значително по-голям процент при практикуващите свободно съвместно съжителство без брак.

    Нашите лични мнения не променят никак този статистически факт.

    Само погледнете статистическите последствия върху младите деца израстнали със самотна майка:

    •Развода: Водеща причина за детската депресия. Нарастват самоубииствата на деца /10-14 годишни

    •75% от подрастващите пациенти в центровете за злоупотреба с наркотици са от разведени домове

    •63% от младежките самоубийства са от разведени домове

    •70% от ранните бременности са от разведени домове.

    •75% от непълнолетните в затворите са от разведени домове.

    Всеки който чете матерялите на тази страница трябва да е осъзнал: Целта не е да няма разводи, а да няма нужда от разводи. Целта е да развием сърцето и характера си за да можем като партньори да живеем всеотдайно един за друг и отгледаме децата в истинска любов, каквато те заслужават.

  5. Борис каза:

    Какъв морален опадък на западното общество. няма такова нещо

    • peace2your каза:

      Благодаря за краткия, но много важен въпрос за разпадането на моралните устои в западното общество. Това също не е въпрос на мнения, а реалната статистика:

      Днешната криза: Разпадане на семействата, любовта и доверието

      •От 1901 до 1970, Разводите нарастват 700%
      •От 1970 до 1992, Разводите нарастват 270%
      •1970 до 1995 Брачните семейства с деца намаляват 3 пъти. Броя на Самотните майки нараства двойно.

      Моралните проблеми

      •Разпадане на семействата
      •Разпадане на моралните устои
      •Наркотици, Алкохол, Цигари
      •Младежка престъпност
      •Детска порнография
      •СПИН, БПП, Хомосексуализъм
      •Краен индивидуализъм

      Основния проблем е Сексуалната Аморалност която е в основата на разпадащите се семейсва. “Има един причинен фактор който осветлява много настоящата криза на обществото”, заявява Чарлс Калсън от Focus on the Family, „причинният фактор е сексуалната революция.“ А много малко хора искат да си дадът сметка, че най-разрушителната сексуална аморалност е преждевременния секс. Не можем да очакваме младите да са способни на стабилни семейни връзки ако вече са имали много партньори. Да не говорим, че това е признак за тенденция към повръхностни егоистични връзки, в които партньорите са неспособни да проникнат дълбоко и разберат сърцето на другия.

  6. Pingback: Предсказанията: 2012 – Kрая на Епохата на злото | Истинска любов и забранена любов

  7. Pingback: Маг Деси измъкна 50 бона от учителка, за да й развали магия ! » BG ЧЕШИТИ » Скандално

Вашият коментар