Развода: Здравословни и психологически последствия

Развода е заразен:

Здравословни и психологически последствия от развода

Знаете ли, че колкото повече разведени хора познава един човек, толкова по-застрашен е бракът му. Специалистите от университета „Браун“ в Роуд айлънд са установили, че разводът е заразен и подобно на болест може да се предава в семейството, на работното място, сред приятелите.

Медицински изследвания доказват, че разводът има здравословни и психологически последствия както за разделящите се, така и за техните деца. Стресът или мъката са толкова големи, че състоянието продължава дълго и има различни влияния върху тях. В списъка със ситуации на стрес, които влошават здравето и имат различен ефект върху психиката, разводът е на първо място, без значение дали става въпрос за родител или дете. Mладежите които са сексуално активни са към десет пъти по-податливи на самоубииства, наркотици и криминална дейност. Ранната сексуалност е същевременно една много лоша психологическа предпоставка неблагоприятна за създаването на здрав и щастлив брак.

Статистиката сочи, че повторните бракове са с много по-висока степен на риск, отколкото първите. Но тенденцията от днешната култура на свободен секс е явна:

Броят на разведените и самотни майки е нарастващ

•От 1901 до 1970, Разводите нарастват 700%

•От 1970 до 1992, Разводите нарастват 270%

•1970 до 1995 Брачните семейства с деца намаляват 3 пъти. Броя на Самотните майки нараства двойно.

Културата на преждевременни сексуални връзки, неизбежно е деструктивна за здравината на семействата в обществото. А всички знаем, че ценностите се възпитават в семейството, където се развива зрялия характер на новата личност. В семейството се предават ценностите на всеки човек, от родителите на децата.

Статистиката показва, че децата от разведени родители са около 10 пъти по склонни да прибегнат към наркотици, самоубийсто, криминална дейност и т.н. Самотните майки са в много по неизгодно финансово положение и им остава малко време да се грижат и дисциплинират своите деца. При липсата на мъж в семейството децата лесно излизат извън контрол и майката не знае как да се справя. Ако пък майката е прекалено любвеобвилна и грижовна може да се прояви и обратния ефект. Прекалената емоционална зависимост само от страна на майката лесно може да се превърне във шизофренична среда; децата няма да развият емоционална независимост; емоциите лесно се предават; с израстването това води до лесно възпламеняване на емоциите във взаимни конфликти и нетърпимост.

Предпоставки за бъдещ развод от детството

В основата на развода са унаследени такива изкривени психологически модели. Когато родителите са имали лични проблеми, волно или неволно те са ги споделяли в интимни моменти  с детето. Това е било едно инимно сърдечно споделяне с децата в търсене на разбиране и съчувствие. Това се превръща в начина по който през целия си живот тези деца ще задоволяват нуждата си от интимност и любов – като намират обща приказка на оплаквани и злословене с другите. В тези моменти те ще се чувстват изпълнени и полезни.

Те ще възприемат това като най-вишата форма на сърдечност и приятелство. Всъщност, това им поведение съсипва духа им и взаимоотношенията им с околните. Тази негативност само ги вкарва все по-дълбоко и по-дълбоко в песимизъм, депресия, страхове, интриги и безпокйства. По тази причина това са и доста характерни белези при злоупотребяващите с наркотици и желаещите да се самоубият. Всичко опира до фалшивата любов с която са откърмени и която е изкривила сърцата. Но този модел неизбежно води към повторение на сценария когато децата създадът собствено семейство. Интригите, мръсните игрички, недоверието и злословенето неизбежно ще създадът отново условия за евентуален развод. Това показва, че корените на развода са често заложени от самото ни детство.

Последствия от сексуалната разпуснатост

Но защо е толкова важно да имаме един верен сексуален партньор в живота? Сексуалната вярност е основата на здравите семейства и общество. Ако имаме някакви съмнения относно това, трябва да видим какво се е случило в Русия през първите години след революцията. В началото има целенасочени атаки срещу брака и семейството. Развод е можело да се получи по всякаква причина и по всяко време. Абортът е бил легален и благоприятстван. Предбрачните връзки са благодетелствани. Сексуалните връзки извън семейството са били нещо нормално. Какво се е случило? Според проф. Сорокин от Харвардския университет, след няколко години орди от диви момчета и момичета без дом са станали истинска заплаха за страната.

Милиони животи, специално на момичета, са били разрушени, а разводите и абортите достигнали нечувани размери. Омразата и конфликтите вследствие полигамията и полиандрията бързо се уверличили, както и психоневрозата. Работата в национализираните фабрики била занемарена.

Резултатите били толкова тревожни, че правителството било принудено да промени политиката си. Пропагандата, известна като „чаша вода”, е била обявена за противореволюционна и на нейно място официално провъзгласена непорочността, а неприкосновеността на брака била въведена.

С други думи, руснаците открили реалността, че сексът, разглеждан като „апетит”, провалил не само индивида, но много бързо и самата държава.

Хармонията и социалната стабилност естествено започват с хармонията и стабилността в дома. Много просто наблюдение е, че семейството е моралната основа на обществото, ето защо етическият и моралният стандард на една нация е отражение на моралния стандарт на нейните семейства.

Развода: ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ДЕЦАТА

Разведените родители не могат да се похвалят с много добри взаимоотношения със своите деца – почти две трети от юношите на разделените родители имат лоши взаимоотношения с децата си. Социолозите сочат развода като водеща причина за детската депресия. Разводите обачи, и броя на децата ефектирани от тах рязко нараства през последните 50 години в следствие на Сексуалната революция и явното бездействие и апатия, или просто безсилие от страна на хрисиянските общности.

Следващото поколение е обречено

Истинския въпрос не е: Ще се откажат ли съпрузите от намерението си за развод след посочените данни? Истинския въпрос е дали обществото, политиците и особенно вярващите ще направят нещо за спирането на тази култура на свободен секс която води до неимоверното нарастване на тези проблеми. Само погледнете статистическите последствия върху младите:

•Развода: Водеща причина за детската депресия. Нарастват самоубииствата на деца /10-14 годишни
•75% от подрастващите пациенти в центровете за злоупотреба с наркотици са от разведени домове
•63% от младежките самоубийства са от разведени домове
•70% от ранните бременности са от разведени домове.
•75% от непълнолетните в затворите са от разведени домове.

А броят на тези деца нараства драстично. През 1960, 243,000 деца живеят с един родител. През1993 цифрата нараства до 6,300,000. Едно от последствията е че за периода 1979-88, самоубийството на момичета нараства 27%, за момчета 71% (10-14 г. възраст). Но като включим и нарастващата престъпност и всички други форми на аморално и антисоциално поведение би трябвало сериозно да се замислим. Следващото поколение наистина е обречено ако не направим нещо.

Развода: ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ОБЩЕСТВОТО

Кризата на Семейството и упадъка на обществото и морала са директно свързани. Нека изброим само някои от социалните последствия които прояждат обществото в следствие на посочените тенденции:

Моралните проблеми
•Разпадане на семействата
•Разпадане на моралните устои
•Наркотици, Алкохол, Цигари
•Младежка престъпност
•Детска порнография
•СПИН, БПП, Хомосексуализъм
•Краен индивидуализъм

Ще завърша с цитат от книгата, „Истинските семейни ценности“,

„Семейството е основната единица за изграждането на здраво общество и нация… Без семейства които въплъщават истински взаимоотношения на любов – разрешаването на социалните проблеми ще остане една неосъществима мечта.. „Д-р УилсънИстинските семейни ценности

КНИГА: Истинска любов
Любовта днес (СТАТИИ)
Чиста любов и характер

About peace2your

Контакта с различни хора ни обогатява. Научаваме ценни неща един от друг! Смятам, че без постигане на помирение, любов и хармония между религите никога няма да прекратим омразата и насилието в света.
Публикувано на Статии и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Развода: Здравословни и психологически последствия

  1. Xxx каза:

    Proqeti “ Die 13 Satanistischen Blutlieninien “ von Robin de Ruiter i dano vi prosvetni ….buloto na Izida, …qe tezi, koito sa syzdali vsiqki tezi poroci sa edni i systi hora/ reptili/…celjsti, qrez pororocite si i. biznesa si s glupovati, duchovni qlenovi ot “ Posolstvo na mira “ i “ Semejna federacij „. da vyzvyrnat plodovitostta na semejnite fermi.

Вашият коментар