Молитвата

.

Необходимост от молитва

От книга на първия Обединителен мисионер в Европа, Пол Уорнер

Молитвата е необходима поради съществуване на сатана. Ако ние бяхме съвършени, нямаме да имаме нужда да се молим. Отворете сърцето си за Бог при молитва. Това ще ви позволи да обхванете цялата Вселена. Когато се молите, говорете на Бог така, все едно че говорите на своите родители. Молете се в името на единствения посредник между Бог и човека – Месията – нашите Истински Родители. Това е ключът към сърцето на Бог и Небето. Когато се молите не мислете за Бог като за нещо далечно и абстрактно. Насочете сърцето си в центъра на духовния свят. Бог е там. Ако се молите дълбоко и силно, хората ще дойдат при вас.

Когато се молите, потопете се в духовната сфера и се откъснете от физическото обкръжение. Научете се как да се молите. Открийте защо трябва да се молите. Бъдете сигурни в това, за което се молите. Мотивът ни да се молим е дълбокият ни комнеж към Бога и желанието ни да се свържем с източника на любовта. Научете Принципите на Бог, имайте действия на даване и приемане с тях, за да останете здрави и за да живеете.

Не бъдете плахи и егоисти при молитва. Молитвите ни не са за нас самите, а за света. Ние всички носим отговорност да се молим за спасението и възстановяването на нацията, света и цялото човечество.

Трябва да се молим и за премахване на злите сили. Ние не се молим просто за да имаме духовно изживяване или за лично удоволствие. Ние се молим за света. Наша е отговорността чрез молитва да прогоним сатана и злото. Молитвата е условие на изплащане, нещо сериозно. Тя намалява силите на сатана в духовния свят. Тя провъзгласява, че вие искате да дойдете при Бог и да напуснете Сатана. Небето ви слуша. Ако заявим на целия духовния свят, че сме дошли да известим на Бог, че ние сме негови син или дъщеря, сатана няма друг избор, освен да ни напусне. Когато се молим, ние спираме всеки негов опит да ни завладее.

Молитвата е най-важното нещо в живота. Молитвата и любовта са вратите, които водят към небето. Хората са привлечени от човек, който носи любовта на Бог.

Колкото повече са хората, за които сте отговорни, толкова по-голяма е необходимостта да се молите. Ако сте лидер и не можете да се молите, вие няма да сте способен да извършите нищо, нито да водите тези хора. Лидер, който се моли, получава сила и увереност да води своите хора.

Всичко в Небето носи възхвала на Бог. Духовната дейност е немислима без молитва. Тя няма да има смисъл, ако молитвата не е с център  на духовния ви живот. Молитвата е нещо жизнено и необходимо.

Много стари хора не разбират словото на Бога, но те знаят как да се молят. Всеки се нуждае от молитва, от най-младите до най-възрастните. Молитвата трябва да се изучава в училище. Тя е толкова важна, колкото изучаването на азбуката. Молитвата е с огромно значение за човешкото съществуване. Но училищата отказват да се преподават знания по молене. Отговорните власти казват, че молитвата е отговорност на църквите. Но тъй като толкова малко хора вече ходят на църква, тогава кой може да ни научи да се молим? Този факт много се пренебрегва.

Ние живеем в една църковна общност, следователно трябва да се научим как да се молим.

Трябва да имате желание да се обедините изцяло с волята на Бог. Научете се как да се молите, така както сте се научили да говорите, да ходите, да ядете и т.н. Молитвата трябва да бъде като дишането. Вдишвайте Бог и издишвайте сатана като пара. Молитвата трябва да бъде като храна, тя е нашата ежедневна духовна храна.

Подготовка за молитва

За никой от нас животът на молитвата не е нещо ново. Ние сме се молили повече или по-малко интензивно откакто сме започнали духовния си живот. И какво сме открили? Може би това, което сме открили е непостоянството на силата и интензивността по време на молитвата. Това непостоянство се случва, защот не сме подготвили сърцата си преди да се молим. Успокойте се вътрешно. Откъснете се от въздействията на света и ги оставете зад себе си. Подгответе духа си, за да може Бог да разбере, че искате да се срещнете с Него.

Най-добре дишате, когато се отпуснете. Духовно това е същото. Не напрягайте духа си, когато се молите. Когато застанете пред Бог, вие заставане пред невероятна духовна топлина. За да почувствате любов, трябва да се отпуснете, за да имате вяра и да знаете, че ще се срещнете с Бог. Не се страхувайте.

Нека да сравним подготовката за молитва с един научен пример. Една ракета, пълно с гориво, има невероятната мощ да стигне далеч в атмосферата. Количеството гориво определя скоростта, дължината на полета и височина, която ракетата ще достигне. Ако искате да хвърлите една детска ракета, тя може да достигне до 500 м. във въздуха, но скоро ще падне, тъй като няма голям капацитет гориво, то скоро ще свърши. Съобразно законите на динамиката, реактивните самолети политата след 10 минути. След половин час те вече имат достаточно подемна сила и са набрали скорост. Същото е и при молитвата.

Сърцето на Бог е в най-високата духовна сфера, Вие се нуждаете от доста гориво, за да се издигнете на това ниво. Ако се молите само 5 минути, вие не сте способни да достигнете до висока област просто защото ви трябва време, за да се придвижите. Като се молите 10 минути, 30 минути, 1 час, все по-лесно става моленето, вие все повече и повече се приближавате до Бог. Магнетизмът на Неговата любов ви привлича все по-близо до Сърцето Му.

Мислете за духовния свят като за пирамида. Вие сте на дъното, но искате да достигнете до Бог, който е на върха. Ще се нуждаете силен тласък, за да стигнете дотам. Ако имате малко гориво, ще достигнете само до определено ниво. Колкото повече гориво имате, толкова по-далеч и по-бързо ще стигнете. Веднъж като достигнете по-високото ниво вие ще получите отговор от ангелския свят и светците в духовния свят. Но ако сте способни да се доближите до самия Бог, ще попаднете пряко в неговото сърце. Трябва да втзстановите първоначалната връзка с Него. Ако Бог е на върха на пирамидата, най-напред се подгответе и после си представете, че сте там, иначе няма да го достигнете. В началото на молитвата си трябва да започнете с разкаяне.

Разкаяне и сълзи

Разкаянието е вътрешен процес. Когато застанем срещу могъщата Божия любов, ние се разкайваме, защото сме дълбоко развълнуване в сърцето си, ние правим това не без страх, а безнадеждно, за да се освободим от нашето бреме и вина. Ние откриваме и осъзнаваме, че сме грешни. В светлината на Бог всичко е показано – цялата трагедия на човечеството. Разкаянието е сърдечен процес. Нашите сърца искат да бъдат пречистени. Ние копнеем дълбоко за спасение и идваме да срещнем Бог чрез Неговата любов – не като Бог, който ще ни съди и който вселява страх. Сълзите текат при разкаянието, първо от мъка, после от радост като надежда за това, че свободата и спасението идват. Сълзите носят свобода и спокойствие. Те ни облекчават, когато на сърцето ни е тежко. Общуването с Бог и проливането на сълзи са огромно облекчение. Бог ни поема в прегръдките си, когато нашето бреме е непоносимо. Ние чувстваме изпълненето с прошка и копнеж сърце на любовта. Божията любов е безусловна. Той се грижи за нас и ни обича безусловно.

Когато проливате сълзи на разкаяние, тогава се срещате с Бог. Само през сълзи можем да се срещнем с Бога. Ние трябва да плачем винаги, когато се молим. Ние сме били толкова дълго далеч от Бог. Сега, когато сме започнали да се молим и сме се свързали с Бог, трябва да почувстваме, че никога няма отново да се отделим от Него.

Ние сме призовани да проливаме сълзи за хората, за миналото, за настоящето и бъдещето. Ние даряваме сърцето си на Бог и човечеството. Това е времето на сълзите. Такъв е начинът за среща с Бог – чрез слъзите. Сълзите са изискването, необходимото условие за достигаме единство с Бог.

Безброй много сълзи са пролети през човешката история. Реки от сълзи са текли от очите и сърцата на милиони хора за множество причини. Някои са почувствали сърцето на Бог и са плакали. Други са имали нужда от Бог, когато са били объркани. Трети са имали дълбок копнеж към Бог след като са чули, че Той е дом на цялото човечество. Много хора искрено желаят да достигнат този дом. Стотици милиони хора се молят в този момен. Хората през цялата човешка история са се молили на някого, когото те не са виждали и не са чували. Въпреки това те продълцават да се молят. Невидимият свят трябва да стане реалност.

Когато се разкайваме, не трябва да имаме предвид само нашите лични грехове, а греховете на човечеството, на нашите предци и нашия бунт срещу Бог, не поставайте в центъра себе си в разкаянието, а мислете за цялото човечество. Това значи, че са необходими много сълзи. Трябва да проливаме сълзи за обществото. Да плачем заради себе си е егоистично и с това не се постига нищо. За пръв път можем да разберем греха на човечеството срещу Бог чрез Божествения Принцип, след като се запознаем с Него.

Трябва да се разкаем пред цялото Творение, защото не го почитаме и имаме грешно отношение към него. Разкаението има широк обхват. Това означава смяна на посоката. Ние трябва да се отвърнем от следването на сатана и да се върнем при Бог.

Ако имаме пречки при молитвата и не можем да ги преодолеем, трябва да се разкаем. Разкаянието и стряхът заедно са невъзможни. Когато осъзнаете своя грях към Бог и се разкаете, значи сте почувствали Божието сърце и Неговата любов. След като веднъж освободите сърцето си, няма да имате проблеми да се молите, за гледата нещата от гледната точка на Бог и да усетите духовния свят.

Разкаянието не е нещо принудително. Ние трябва да се освободим от камъка в нашето сърце, който ни отделя от Бог. Освободете се от него чрез разкаянието.

Защо ни е трудно да отворим сърцето си към Бога? Защо в един момент чувстваме духовно запушване? Защо се страхуваме? Хората ходят на психиатри, за да се освободят духовно. Чрез молитва и живот на вяра ние можем да се освободим духовно. Започнете като се отдадете на Бог. Това ви позволява да усетите Божията любов. Вие се чувствата обгърнат и в безопастност. Несигурността идва от мисълта, че някой не ни обича. Ако сте уверени, че Бог ви обича, няма да изпитвате страх. Ние все още се страхуваме, защото не се доверяваме достатъчно на Бог.

Въпреки че сме се отдали да следваме пътя на Бог от толкова много години, защо все още сме напрегнати и зависими? Поради компромисите. Защото правим компромиси, ако се колебаем. Защо става така, че като група можем да достигнем голяма сила при молитвата, по когато се молим самостоятелно, нямаме същата мощ. Ако наистина знаем, че духовният свят е с нас, няма да има да има разлика дали се молим сами  или с цяла група. Нищо няма да ни спиера. Само ако се молим постоянно, ще имаме успех. Всеки, който наистина върви и говори с Бог, е имал невероятни преживявания. Няма смисъл да вършите мисията си без желание. Трябва да сте вътрешно свободни, за да продължите напред.

Ако не повлияен на нещо, получено от Бог, ще бъдем обвинени от духовния свят. Ако се молим постоянно, сатана няма да има възможност да ни завладее. Проверете дали правите компромиси дори и в малка степен. Не можем да правим компромиси. Иначе Бог няма да бъде с нас. Бъдете уверени, че сърцето ви е чисто.

Как можем да започнем? Ние трябва да разтоварим сърцето си от бремето и да открием защо в началото на молитвата сме имали пречки. Чрез премахване на този товар накрая ние се чувстваме свободни. Как можем да направим това в нашия живот на вяра? Чрез всекидневно разкаяние. Когато се разкайвзме дълбоко в сърцето си, тогава се чувстваме свободни.

Преди да получим Божията благословия, ние трябва да се разкаем. Когато говориш на Бог за първи път, ние трябва да се разкаем, че не сме достатъчно достойни. В молитвата изразете желание да направите нещо, ни нека Бог ви приема такъв, какъвто сте. Разкаянието идва тогава когато човек е на път да промени своя живот.

Бог е по-различен от образа, който ние си представяме и мислим, че Той е. Ние не можем да иамерим дълбочината на Неговата любов, Неговата копнеж по нас. Той ни моли да приемем Него  и любовта Му. Той забравя цялото ни минало. Заличава го и се отнася към нас все едно, че никога не сме грешили. Той копнее да се доближим по-близо до Него. Иска да ни обедини и да ни носи радост. Всеки един от нас трябва сам да се приближи до Бог. Трябва да прекрачим прага сами.

Ние вече от толкова години сме посветили живота си на Бог. Следователно Бог трябва да е с нас. Дори и да не Го чувстваме, Той е тук. Дали ще Го почувстваме зависи от това как ще настоим себе си. Трябва да усетим Неговото присъствие. Ако ние не неаправим усилия да Го почувстваме, то тогава поставяме преграда между Него и нас и Той не може потенциално да стигне до нас. Не пречете на Бог да действа чрез вас. Ако му пречите разкайвайте се.

Ние не представляваме само себе си, ние сме част от една огромна верига, която свърза нашите минали поколения с настоящите и бъдещите с Бог чрез Месията. Ние нямаме право да се отделим от Бог или да избегнем нашата отговорност. Ние трябва да изпълним нашата част от отговорността, в противен случай нашите предци ще ни обвиняват. Ние трябва да свържем миналото с бъдещето.

Не трябва да мисли егоистично. Ние не работим само за себе си, а за цялото човечество, дори и за тези, които са живеели в миналото. Ние трябва да платим цената на истоиря та и да довършим докрай мисии. Ние сме последната връзка в историята, която присъединява всички наши предци към Бог. Ние трябва да се разкайваме, ако не можем да разберем, че от нас зависи съединяването на човешката история, аконие разбираме своята роля и отговорност.

Настройте сетивата си духовно и ще вървите напред плавно. Няма път назад. Ние трябва да вървим напред. Иначе сатана ще ни завладее. Ако ние не изпълним своята отговорност и задължение, тогава веригата, която ни свързва с нашите предци ще се скъса и всички те отново ще пропаднат в по-ниска област. Наш дълг е да заведем миналите си поколения в Небесното Царство, където ще изпитат любов и доброта. Ние трябва да водим нашите предци нататък. Ние вече не живеем заради себе си, а с обществена цел. Когато се разкайваме и получаваме прошка, ние трябва да станем покорни оттук нататък.

Съдържание на молитвата

Винаги трябва да се молим за по-висока цел. Трябва да започнем на космично ниво и да стигнем до индивидуалната цел.

Започвайте винаги като възвалявате Бога. После трябва да помолим за защита, добро здраве, сила и любов и всичко, което Бог може да предложи на нашите Истинските Родители. След това трябва да се съсредоточним върху семейството на Истински Баща, следователно да се молим за четирите му благословени деца и техните семейства.

Молете се за всички благословени двойки, всички лидери е Движението и в света, както и за постоянните лидери. Молете се за 4-те нации с водещи роли в Провидението. Молете се за чуждестранните мисии и за всички мисии в света. Молете се за посткомунистическия свят.

Молете се поотделно за всички рисковани дейности на Истински Баща: от свидетелстването до бизниса, за обединението на свещеничеството, на вярващите, професорите, за наше успокоение и за обществените ни планове.

Молете се за единството на Семейството на Истинския Баща, лидерите и на всеки член с Истинските Родители. Молете се също за дейността на Хонг Джин Ним за обединяване в духовния свят и за единство межку духовния и физическия свят.

Винаги трябва да предлагаме молитвите си в пидкрепа на всички събития около Истинския Бащa. След като приключите с всичко на световно ниво, молете се за дейността на национално ниво. Молете се за всички членове на семейството. Молете се за всичко, което завладее разум и сърцето ви. Молете се за своето собствено семейство. Молитвата за вашите съпруг или съпрута е също обществена. Молете се за себе си само ако се нуждаете от мъдрост да изпълните мисията си и от сила и любов да я доведете до край.

Ако всеки се моли, няма да е напраздно. Накрая ще почувствате славния Бог. Накрая ще навлезете в царство, където ще усетите Неговото присъствие по-силно, отколкото в началото на молитвата. Като откриете искрено сърцето си пред Него, по-късно Той ще открие Своето сърце за вас. И ако Той направи това, молитвата ще стане по-красива и значима за вас. Вие няма да искате да спрете да се молите, защото ще изпитате толкова дълбоко сърдечно преживяване.

Позицията на Бог

Когато се молим, трябва да вземем предвид позицията на Бог. Трябва да Му позволим да остане на Своя трон и да не го теглим по-ниско там, където сме ни. Освен това трябва да се подготвим и срещнем с Него. Това естествено ни струва много усилия. Ние трябва вътрешно да се изкачим, за да срещнем Бог.

Когато отиваме да говорим с Бог, трябва да оставим Него и целия свят да знаят, че ние изпитваме най-дълбоко уважение към Него. Предложете Му честта, която Той заслужава преди да говорите с Него или да искате да получите някаква благословия. Когато отивате да се молите, вие в същност заставате пред трона на Бог.

Тъй като Бог е в основата на нашата молитва, ние можем толкова да свикнем с нея, че да престанем да й отдаваме голямо значение. Това е нещо опасно. Хората, които са близо до Истински Баща, например, заемат опасна позиция. Те могат лесно да спрат да осъзнават стойността му. Често става така, че на колкото по-голямо географско разстояние се намирате, толкова по-лесно е да разберете стойността на Истинския баща.

Бог е най-високо в духовния свят. Ако ние духовно не достигнем това ниво, не можем да Го докоснем. Запазете връзката си с Бог във всичко, което правите. Както се отнасяте към Бог, така трябва да се отнасяте съответно към Истинските Родители и към всички братя и сестри.

Духовния ни живот трябва да се отразява в нашия физически живот. Не можем да кажем, че сме приели определено поведение, което ще изполсваме, когато отидем в духовния свят, а се държим по противоположен начин тук на земята. Исус казва: „Каквото завържем на земята, това ще бъде завързано и на Небето”.

Ще бъдете съдени за това, което вършите на земята, ще знаете как да се държите в Духовния свят. Не можете да застанете пред Бог и да се държите погрешно. Ние в действителност трябва да станем честни и добросъвестни хора – и физически, и духовно.

Вие сте толкова близо до Бог! Той се свързва с нас ден и нощ. Без съмнение вие чувствате, че сте големи приятели. Прекрасно е да станете близки приятели, обаче никога не забравайте, че Той е все още Всемогъщият Бог, Създателят на Небето и Земята. Той е всесилен и свезнаещ. Факът, че вие сте син или дъщеря на този всемогъщ Бог е най-ценното ни богатство. Но тъй като Той взема такава висока позиция, дори и като син или дъщеря, всеки от нас трябва да покаже подобаващ респект. Трябва да знаем как да се държим в Негово присъствие.

Въпреки че сме синове и дъщери на Бог и сме близо до Него, ние трябва да Го почитаме, славим и възхваляваме, а така също и Истинските Родители. Ако започваме с тази мисъл всеки ден и носим подходящо отношение в сърцата си, замисляйки се върху това, което казваме, със сигурност ще успеем. Ако се отнасяме към Небесния Татко с уважение, много духовни същества ще ни се зарадват и ще се свържат с нас, за да срещнем Бог. Това е първата стъпка.

Знаем, че хората, които водят различен начин на живот, се молят. Но дали ние наистина осъзнаваме значимостта на молитвата? На основата на нашето схващане за истината и като се има предвид, че сме сред първите хора, наречени деца на Бог, ние трябва да осъзнаваме своята способност да се приближим до сърцето на Бог. Досега това никога не е било възможно. През вековете хората са се молили по свой собствен начин. Някои се кланят на Бог в обществени църкви. Други се кланят и шептят своите молитви в тъмнината на нощта, когато никой друг не ги слуша. Мюсюлманите отговарят на призива за молитва като се кланят на Аллах по пет пъти на ден. Как можем да не почитаме Бога?

Ние Го възхваляваме като създател, когато сме се събрали заедно и в своите дискусии разкриваме многобройните удивителни качества на нашия Небесен Татко. Като правим това, ние откриваме отново и отново, че той е нашият чудесен, любящ Татко. Ние самите израстваме духовно. Ние подготвяме не само нашите сърца и отношението си да се срещнем с Него, а също така постиламе и червения килим, който ще ни заведе до Небето, право до Неговия трон.

Срещата с Бог

Ние трябва да следваме правилата на общата етикеция, която ще ни приближат до останалите предци, за да се срещнем с Бог. Трябва да се уверим, че сме добре облечени и въшно чисти. Вътрешно трябва да подготвим способността на сърцето си. Така както обмисляте какво искате да кажете на своите родители, приятели или по-важни хора, с които се срещате, така помислете за какво искате да говорите с Него.

Какво чувстват съкрушените хора, когато викат за Божията помощ? Те молят Бог да ги спаси от нещастието. Дълбоко във всеки един човек се намира първоначалната природа на Бог. Понякога тя е скрита толкова надълбоко, че човек не я осъзнава.

Когато отивате да се молите, нека сърцето ви копнее да срещне Бог. За да стигнете до това, трябва да разберете какво представлява чувствителността. Развийте в себе си едно любящо сърце. Преди да желяем Бог, Той ни обича и копнее за нас.

Когато се молим и желаем да срещнем Бог с любов в сърцето си, Той ще открие Себе си за нас. Когато копнеем да Го срещнем, трябва да имаме надежда и да вярваме в това. Знайте, че Той е там. Покажете Му своята искреност в желанието си да Го срещнете. Тогава Той ще може да ви отговори. Всички отговори на живота се съдържат в Него. Връзката ни с Бог и Истинските Родители се развива и съхранява чрез многобройни преживявания. Накрая нашата увереност и вяра в Бог ще станат твърди като скала.

Началната точка е да имате вяра в Бог и Истинксите Родители. Ако седнете да се молите и знаете, че Бог, Истинските Родители и добрите духове са там, и вие съобщавате за своето присъствие, тогава Бог и духовният свят могат да използват тази основа да работят с нас.

Хората правят пробив в молитвата, когато им става ясно, че дълбоко в сърцето им е Бог. Те изживяват истинска свобода и отваряне на сърцето си. Проявява се тяхната истинска същност, те чувстват мир и свобода. Може би те стъпват на по-високо ниво и чувстват сърцето на Бог по необикновен начин, понякога различно от всекидневните им преживявания.

Ние трябва да се срещаме с Бог чрез молитва всекидневно. Животът на молитва е изключително важен. Ние имаме всекидневни преживявания с Бог и хората когато свидетелстваме. Вечерта трябва да бъде времето, в което докладваме на Бог.

Бог ни очаква да дойдем и да Му докладваме всеки ден. Той е разочарован, защото някои хора въобще не отиват при Него. Като разберете, че Бог ви чака, започнете да се молите с много повече ентусиазъм и любов в сърцето си от всеки следващ път. Той ще забрави вашите грешки в миналото. Отсега нататък живейте своя живот съзнателно и не се опитвайте да измамите Бог. Той никога не ни е мамил. Той не ни дава някой ден повече въздух за дишане, а друг – по-малко. Ние винаги имаме достатъчно количество въздух. Винаги имаме храна и подслон. Имаме и нещо много повече от това – Неговата любов. Имаме братя и сестри, Истински Родители и множество допълнителни чудеса и благословии, които ни се дават всеки ден. Бог работи, за да ни доведе до определено духовно ниво, така че да можем да Го разбираме по такъв велик начин.

Има много начини да говорите с Бог. Най-добре е да Му кажете честно колко тежък ден сте имали. Но не забравяйте да Му благодарите за успехите, коите сте постигнали. Благодарете Му, че е бил толкова съзидателен. Кажете Му какво е направил правилно и се извинете за това, в което вие сте сгрешили. Ако имате голям успвх просто проливайте сълзи на радост, чрез което Той може да приеме този ден.

Понякога заставате пред Него и признавате, че въпреки че не сте постигнали съществени резултати, сте били щастливи, че Той ви е избрал да излезете вън на студената улица. Помнете ключовата дума: Ние. Всъщност вие не бихте свършили нищо съвсем сам. Но заедно с Бог се постига нещо – или осезаеми резултати, или невидимо изплащане.

Когато застанете пред своя Небесен Баща, вие искате да му докладвате за най-хубавите неща. Следователно трябва да направите всичко възможно, за да имате нещо хубаво да Му съобщите. Ако не положите максимални усилия или не използвате всичките си качества за Бог, съвсем естествено е да се чувствате неудобно, вечер, когато Му докладвате – вие изпитвате угризение на съвестта.

Когато имате да съобщите на Небесния татко нещо наистина добро, се чувствате щастлив. Можете да стоите прави. Искате да се молите, защото има какво да предложите. Не искате да заставате пред Него, когато нямате добри новини. Съвсем естествено е да се чувствате добре, ако имате да съобщите нещо задоволително. Ако се примерете в къщи вечер и сте имали голям успех в свидетелстването, вие се чувствате толково добре, че е трудно да сдържате радостта си преди молитва. Ако се приберете в къщи и нямате осезаем резултат от свидетелстването, дори и да сте работили тежко, се чувствате тъжни. Предложете това чувство чрез молитвата. Неприятно е, че не сте имали резултати. Можете лесно да се почувствате обезкуражени и отчаяни, което дава шанс на сатана да претендира за изпълнените резултати.

Срамно е да нямате въобще какво да Му съобщите. Да не правите нищо за Бог след като Той ви е дал истината за Своята воля е болезнено и за двама ви. Ако по време на вашата мисия се случи нещо тъжно или нещастно, съобщете за него при молитва. Ако се случи нещо, вие и Небесният Татко ще плачете заедно.

Бездействието е най-лошото нещо, затова бъдете активни!

Да носите видими резултати не е от изключителна важност. Това, което има значение е, че вие отивате с искреност и правилно отношение, че вие давате всичко от себе си за мисията. Ако правите това, не се безспокойте дали е постигнат видим резултат. Вие знаете, че сте положили всички усилия и Бог ще приеме това като успех.

Най-важното нещо е да развивате сърцето си и да го държите активно.

Вие сте повлияли на много хора, дори и те да не са ви отговорили видимо. Много хора от физическия свят са открили Божието слово чрез нашите усилия. И много духовни същества са научили Принципа благодарение на вас. В дните, в които не носите впечатляващ видим резултат, имайте предвид, че вие сте направили голямо изплащане, което е основата на цялото възстановяване. Някой трябва винаги да изплаща. Ако се случи нещо хубаво, се изисква изплащане.

Вързка с Истинските Родители и молитвата

Всеки от нас е имал преживявания по време на молитва с Бог в името на Истинските Родители. Ние знаем значимостта на живота на молитвата. Ние знаем, че духовното развитие носи резултат, когато човек води редовен живот на молитва. Необходимостта от молитва е доказата. Истинският Баща ни е дал глобална представа, но как да започнем да разширяваме нашия живот на молитва и да изпълним Божията воля? Как да предложим най-добра и най-висока форма с Бог и духовния свят? Тъй като живеем за Бог 24 часа на ден и се опитваме да мислим и работим за Него, ние трябва да имаме по-добър шанс от останалите в този свят да достигнем височината на Неговото присъствие.

Основната формула за това е да се свържете с Истинските Родители. Бог се изразява чрез Истинските Родители. Когато говорим за Небесния Татко, който стои пред замъка и желае да прегърне децата които се прибират в къщи, ние говорим за желанието на Истинските Родителите. Когато говорим и се намираме колкото е възможно по-близо до нашия обект на любов, ние се обръщаме към Истинските родители.

Молитвата е личен разговор между нас и Бог, но ние винаги пренасяме съдържанието й през Истинските Родители. Тъй като често физически не можем да бъдем близо до тях, ние трябва да разчитаме на духовната си връзка. Започвайте молитвите си с Истинските родители, продължавайте с Истинските родители и завършвайте с Истинските родители. Молитвата към  Бог има смисъл само ако се свързва с Месията, Божия син. Ние можем да застанем лице в лице с Него физически и духовно. Това е велико чудо.

Животът на молитва е напълно необходим, за да се осъществи връзка с Истинските родители и Бог. Чрез живота на молитва вие сме способни да разберем Бог, Истинските родители, братята и сестрите, благословията – женитба, света, вселената, всичко. Ние сме способни да преживеем трите вида любов и да станем господари на Творението.

Най-големият щит е името на Истинските Родители. Като продължаваме напред и засилваме нашата вяра и искреност и абсолютно се обединяваме с тях и развиваме силен живот на молитва, ние ще станем чувствителни към деянията на сатана. Най-добрата ни защита е силен живот на молитва. Направете молитвата начин на живот. Ние се нуждаем??? от голямо количество молитвена сила. Бъдете упорити и се молете силно. Бъдете напълно свързани с Истинските Родители. Подгответе се да се борите със сатана. Не се плашете от него, но също така не подценявайте силата на врага. Ние сме дали живота си на Бог, сатана не може да отнеме живота ни освен ако не наруши Божия закон за любовта. Отблъскавайте атаките му чрез силен живот на молитва. Духовният свят ще се свърже с нас и ще ни помага.

Отговорът на Бог

Ако ние се молим и казваме на Бог, че Го обичаме, нашата молитва е посветена на Него. Ние трябва да разговаряме с Него, да Му казваме различни неща, да Му докладваме. Молитвата е жертва за Бог. Тя не е за нас самите, а за ?? обществото. Това е служба за Бог. Понякога Бог ни проверява, когато не усетим веднага силни чувства по време на молитва. Той иска да разбере колко безусловни сме и дали все още сме склонни да изпълним своето задължение.

Нека Бог отнеме усилията и енергията ви по време на молитва. Нека Той прави с тях каквото иска и където иска. Не очаквайте да видите незабавни резултати, Само имайте вяра, че Бог ще използва енергията, която вие изхвърляте. Не мислете, че Бог не чува вашата молитва или че не знае за енергията и усилията, които полагате. Не губете вяра, когато не виждате незабавни резултати. Вярвайте и в себе си. Обичайте и вярвайте в това, което имате. Това е вярата. Тя не може да се види, но въпреки това тя е нещо реално и съществено. Изграждайте вярата си. Станете самите вие създатели и имайте по-близка връзка с Бог. Ако само можехте да разберете какво се случва, когато се молите, ако можехте да надикнете в духовния свят, щяхте да бъдете поразени.

Признайте е възхвалявайте Бог като цар, център на Небето. Започнете да се молите и продължавайте да се молите независимо дали чувствате нещо или не. Не се тревожете за това дали някой ви слуша. Молете се силно, за да чувате гласа си. Звукът на гласа ви създава резонанс, който връща силата обратно към вас. Чрез резонанса на нашия глас Бог ще ви отговаря.

Когато през нощта влезете в стаята за молитва, благодарете на Бог за всички резултати и благословии, с които Той ви е дарил през деня и Му предложете всичко отново. Например, оставете всички контакти от свидетелстването в ръцете на Бог, не ги пазете само за себе си. Споделете отговорността и Му обещайте, че ще се грижите за тези хора. От тази гледна точка не само обещавайте, но и бъдете активни в разширяването на фундамента. Така ще се почвяват много благословии.

Как да накараме Бог да ни слуша? Най-бързият начин да дойдете при Бог е да избягате от себе си. Когато се молите, трябва да сте сигурни в това, което казвате. Ако помолите Небесния Татко да разполага с живота ви и да прави с него каквото Той иска, съгласете се. Вие имате само един живот, който можете да посветите на Бог и направите ли това векнъж, той вече принадлежи на Бог.

Духовна помощ

Какво ще чувствам, когато отида в духовния свят? Какво ще правя там? Ще продължа да се моля така, както се моля тук – във физически свят. Ще се опитам да общувам с Бог, да Го славя и съзхвалявам. И ще Го обичам. Ще правя същите неща в духовния свят, които правя и тук на земята.

Духовните същества също продължават да правят това, което са правили на земята. Когато видят, че се молим силно, праведните духовни същества веднага се свързат с нас. Много такива духове ще бъдат вдъхновени да се молят с нас. Също така те ще отговорят, като изпълняват молбите, които ние отправяме в молитвите си. Ако се молите да свидетелствате за много хора, те ще направят всичко възможно, за да повлияят на хората, за да откликнат на вашите призиви. Духовните същества са винаги с нас – те се възпламеняват, действат, отговарят ни – особено когато се молим.

Не правете непрекъснато разлика между духовния и физическия свят. Ние обикновено възприемаме само нашата физическа същост, но в същност най-важното е духът ни. Един човек има силата да вдъхнови и духовно да изпълни сърцата ни чрез думи и действия. Ако четем нещо от думите на Истинския Баща, ние сме вдъхновени и духовно издигнати.

Вярвайте в духовния свят. Вярвайте, че те чуват, молят се и работят с нас. Осъзнайте реалността на духовния свят. Разберете как нашите молитвени бдениа и молитвен живот му влияят. Ние се молин не за да чуваме собствените си гласове. По-скоро ние обявяваме свързването си с Бог и Истинските Родители чрез молитвата. Молитвата прогонва толкова много зли сили. Чрез нашите молитви, милиони вълни духовен огън пречистват духовната обстановка.

Изпратете молитвата си в духовния свят. Ние трябва да знаем какво се случва в духовния свят, когато се молим.

От  над генерира огромно количество енергия. Тя не се изгубва в небитието. Ние влияем на духовния свят чрез нашите действия и молитви. Енергията от молитвите ни може да се използва за наша собствена незабавна мисия или някъде другаде. Това зависи от Бог.

Ако имате вяра, че духовния свят е с вас, когато отидете при Бог в молитва, много духове ще ви очакват. Като се молим, ние трябва да бъдем в позиция на субект и да издигаме тези духове, коите се свързват с нас. Когато всеки ден отивате да се молите по едно и също време, духовният свят е подготвен и вече ви чака. Трябва да се моли високо, така че Небето да знае, че искаме да възстановим света. Молете се с по-висока цел. Когато се молим заедно, с нас има хиляди духове. Трябва да признаем реалността на духовния свят. Духовният свят влияе на хората чрез сънища, видения или преживявания, за да ни води към срещата с Бог и истината.

Бъдете чувствителни към духовния свят. Не е необходимо да сме медиум, но трябва да се молим. Когато се развивате в своя живот на молитва, вие ще се усмихвате през цялото време, защото сте заедно с Бог. Това е естествено.

Научете се да се молите при всички обстоятелства. Бог трябва да дойде пръв. Бъдете упорити. Това е изплащане, но нашата отговорност е да се молим, за да активизираме Небето, така че Божият дух да се изсипе, за да се спасят милиони хора. Молете се независимо колко сте изморени. Един час дълбока молитва е равен на три часа сън. На първо място е Небето. Не бъдете плахи или слаби Легиони духове ни слушат, когато се молим. Трябва да разберем, че когато се молим, и те се молят и ни подпомагат. Тогава ще видим, че в нашате дейност стават чудеса.

Силата на молитвата е забележителна. Нека да положим по-големи усилия в молитвата. Изучете се да се молите вярно, за да се приближите до Бог. Научете се да бъдете честни по сърце. Ползата, получена през молитвата, е огромна. Вярвайте, че Небето отговаря, когато ние говорим с Бог. В действителност колко вяржаме на това? Молитвата е времето за преживяване на Небето и духовния свят.

По време на молитва свържете сърцето си с Бог. На тази основа ще ви отговорят добри духове. Милостта на Бог се излива върху вас чрез тези добри духове. Колкото по-дълбоко навлизате в духовния свят по време на молитва, толкова повече се приближавате до Бог.

Като навлизате все по-надълбоко в молитвата си, вие ще почувствате повече топлина към хората, дори и към тези от другата страна на света. Това, което в началото е било повърхностно, става все по-интензивно. Преди вие просто сте гледали на повърхността. Чрез дълбока молитва вие прониквате в клетките на Божието сърце и разум, във вселената на самия Бог. Отговорът от Небето може да бъде толкова велик, че вие може да видите духовния свят. Може да почувствате страшна топлина, духовен огън. Може да чувате и виждате разни неща, или да усетите духовния свят по друг начин. Духовете ескат да узнаете за тяхното присъствие, те искат да се свържат с вас и абсолютно се съгласяват със съдържанието на нашите молитви. Те може да ви накарат да узнаете, че стоите в унисон с тях пред Бог и че се генерира огромна духовна сила и огън.

Когато започнете да се молите, вие запалвате духовен огън. Когато стигете до кулнинацията в молитвата си, вие създавате истински огън, който продължава да гори и гори. Ако можехте да видите духовните неща, щяхте да забележите пламъци духовен огън да се излъчва от човек, когато той се моли усилино, или препидава Божието слово.

Молитва и отношение

Ако се молите за определено време само защото всички останали правят, не очаквайте да достигнете сърцето на Бог. Но ако се молите защото имате огромно желание да срещнете Бог, тляскани от Неговия дух тук на земята, направете много неща за Него и ще усетите невероятно дълбоки чувства към Бог.

Влезте в стаята за молитва в такова отношение. Не обръщайте внимание на обстановката или на братята и сестрите от дясно или от ляво. Вървете сами за да срещнете Бог. Започнете молитвата като съобщите, че сте дошли и трябва да Му говорите. Говорете Му пряко, без значение дали някой друг ви слуша. Вие имате лична връзка с Него. Ако се съсредоточите, за няколко секунди няма да чувате нищо и няма вече да ви безпокои обстановката. Ако дълбоко се отдадете на молитвата, няма да се интересувате какво става около вас. Молитвата е лична среща с Бог, разговор с ваш Баща.

Когато се молим, би трябвало да искаме да предложим нещо на Бог, а не само да получаваме за себе си. Когато сме упорити в молитвата, дори и да не почувстваме нещо лично, ние се молим без компромиси.

Правилното отношение е да се молите за останалите, не за себе си. Нека вашата молитва бъде с по-висока цел, а не детска или егоистична. Ако наистина искате да срещнете Бог, покажете Му, копнеете за Него. Молете се за човечеството, не за себе си.

Молитвата е изплащане. Молитвата е жертва, а също и битка.

Молитва и действие

Молитва без действия няма никакъв смисъл. Тя не може да бъде приета от Бог. Молитвата и действието трябва винаги да вървят заедно. Когато обещате нещо на Бог, трябва да спазвате това обещание. Единственият възможен начин за това е чрез действие. Вие можете да бъдете приети от Бог и да живеете в най-високите области на духовния свят само ако сте вършили Божията воля на земята.

Молитвата и действието се преплитат. Ако не вършите това, за което се молите, животът ви на молитва ще стане безмислен. Молитва без действие е нищо. Вие трябва да действате за това, за което се молите, иначе нищо няма да се случи.

Прекарвайте деня си със същата интензивност, която сте развили по време на молитва. Ще видите потвърждение на това, което сте получили при молитвата в действията си през деня. Трябва непрекъснато да бъдем активни в името на Бог и после да Му доклакваме.

Ако давате големи обещания при молитва, но не ги изпълнявате, Бог не може да разчита на вас. Ако научите нещо в училище и направите нещо за постигането му, ако действайте за него, вие ще станете велик творец.

Исрена и интелектуална молитва

Сърцевината на нашата любов прониква в Небето, когато се молим. Винаги се молете в царството на любовта – Бог е любов. Любовта е единственият начин да се свържем с Него. Нашето сърце изпраща, сърцето на Бог получава и обратно.

Молитвата започва или със сърце, или с интелект. Настройте сърцето си преди да се молите. В началото може да се преоъвате, но после ще дойде момент, в който ще се разхождате, ще бягате и накрая ще летите.

Молитвата трябва да се предложи не чрез интелекта, а чрез сърцето. Ако в момента, в който започнете да се молите не можете пряко да достигнете до Бог и да проникнете в сърцето Му, започнете да се концентрирате на интелектуално равнище и се опитайте колкото е възможно по-скоро да развиете сърдечни чувства.

Много пъти ни е трудно да формулиреаме мислите и чувствата си. Проблемите възникнат, когато преобладава интелектът. Това се случва, когато сърцата ни не са настроени правилно. Сърцето трябва да бъде като основният генератор, а интелектът – допълнителният. Интелектът сам по себе си не е достатъчен, той не е толкова силен колкото е сърцето и не свети токова ярко. Интелектът е ограничен, а сърцето – не. В молитвата първо е сърцето, а след това – интелектът. Резултатът от връзката между дух и тяло се открива в сърцето. Ако сте едини по дух и тяло, сърце и интелект, тогава ще действате съобразно сърцето.

Не спирайте да говорите по време на молитва. Не се поддавайте на външните влияние на средата. Дори и ако вашата молитва е само интелектуална в продължение на 10 минути, накрая сърцето ви ще „се обади”. Най-големият проблем е да се свържете с Небето, когато се молите. Оставете настрана хоризонталните неща и се насочете към вертикалната връзка. Оставете назад хоризонталните вибрации. Продължавайте да говорите. Молете се за това, което идва дълбоко от сърцето ви.

Ако искате да се молите, но нямате духовен стимул, тъй или иначе седнете и се молете като задължение. Направете го, за да изпълните своето задължение да докладвате на Бог. Накрая и сърцето ви ще се включи. Не бъдете плахи и несигурни. Говорете и бъдете уверени в молитвата си. Вярвайте, че Бог вече е там, когато отидете да се молите. Съсредоточете се върху главното – Бога. Молете се постоянно дори и ако сърцето ви е сломено, то ще се отвори.

Постоянство на молитвата

Срещнали ли сте някога човек, който живее в абсолютно постоянство. Ако развивате постоянство в целия свят, особено в Небето, ще изглежда различно. Поради нашите колебания ние винаги изпитваме затруднения да се срещнем с Бог.

Бог е Създателят, господарят на всички неща. Той е Бащата на човечеството. Той е най-красивата същност. Когато ние се колебаем надолу и нагоре, се отдалечаваме от Него.

Бог е горе.

Сатана – долу.

Не отивайте надолу. Всеки компромис е покана за Сатана. Ако трябва да почивате една минута, направете го. Важно е духовно да не слизате надолу.

Погледнете израилтяните. Колко много чудеса извърши Бог заради тях! Колко причини имате те да вярват в Бог като отговор на това, че Той наистина е с тях? Те станаха свидетели на много чудеса. С изключение на Исус Навиев и Халив, всички останали отхвърлиха Бог.

Много е лесно да Го отхвърлите и да живеете със сатана въпреки многото чудеса, които Той прави в нашия живот. Ние заемаме таква исторически позиции. Само някои от нас са такива, въпреки че носим отговорност за цялата вселена. Трябва да се придържаме към принципа, живота на молитва, Истинските Родители и Бог. Сатана се опитва да ни откъсне от тях. Той не иска нищо повече освен да унищожи всеки един от нас, особено лидерите. Затова той преследваше Исус. Затова той преследва Истинксия Баща. Той ще се отказва.

Съществуват причини за нашето непостоянство, за нашето слизане надолу и покари които ние не стоим с Бог. Когато падаме надолу, трябва да работим усилено, за да се изкачим отново при Бог. Когато сме с Бог, говорим с Него, смеем се и плачем с Него, изпитваме толкова много радост и щастие в сърцата си. Но ако паднем надолу, дори и чрез малко непринципно чувство, ние се отделяме от Бог. С други думи, Той не може да достигне до нас.

Когато осъзнаете, че сте направили такава грешка, не стойте долу. Веднага направете изплащане, за да поправите това положение. Не стойте далеч от Бог. Върнете се веднага. Ние всички сме най-щастливи, когато сме близо до Бог.

Достигане на съвършенство

Времето ще дойде тогава, когато молитвата вече не е необходима. Когато човечеството достигне съвършенство и живее под пряко господство на Бог, ние няма да се нуждаем от молитва. Няма вече да имаме нужда да формулираме своите желания. Ние просто ще изживяваме мислите и чувствата на нашите моитви.

Когато станете съвършени, ще се намирате в състояние на постоянна молитва. По това време всичките ви неща: живот, дихание, мисли, чувства и действия ще бъдат молитви. Всичко, което правите, ще слави Бог. Вие дори ще „ядете” и „сънувате” Бог, защото Той наистина ще живее във вас.

Ако искате Бог да живее у вас, трябва да дишате духовно. Трябва да бъдете активни. Клетките ви трябва да са живи. Ако ние сме истински храмове на Бог, Той трябва да живее у нас. После ние ще живеем под прякоро господство на Бог и Неговата любов. Всяко чувство ще бъде принципно, всяка мисъл ще бъде от любов.

Между нашето духовно ниво и съвършвнството същвствува разстояние, което трябва да преодолеем колкото се може по-бързо. Докато направим това, ще страдаме. Ние страдаме не само защото правим грешки; а главно защото все още сме толкова далеч от Бог. Ние се измъчваме, защото сме усетили свежия въздух и сме видели цветята на Небето. Ние имаме представа как ще изглежда Небето и страдаме защото още не сме там. Все още сме лишели от максималната Божия любов. Само понякога можем да я почувстваме.

Ние не винаги сме абсолютно единни с нашия обект на любов и раздялата, причинена от нашите собствени действия, ни носи болка.

Причината, поради която все още изпоитваме болка в сърцата си, защото не винаги сме единни с Бог. Това може да се предолее. Трябва да вървим напред като пренабрегваме нашата физическа същност все повече и повече, като станем по-вертикални и по-сериозни относно достигането на съвършенство и нашия стремеж да водим живота си за Бог и човечеството. По този начин ние скъсаваме интервалите и намаляваме моментите, когато Бог ни липсва. Трябва да се опитаме да поддържаме постоянен разговор с Бог през целия ден. Въпреки че не се чувстваме обгърнати от Него през цялото време, ние трябва да знаем, че всичко ще бъде чудесно дотогава докато знаем, че Той е близо. Дори и Той да е Своята къща, когато ние сме все още отвън.

Любовта е същността на всичко. Духовното развитие е умението да увеличиш своята способност да обичаш. Ако вие „Сте потънали” в любов, всичко у вас е  диктувано и ръководено от съвършената любов. Да бъдете диктувани от любов значи да гледате през очите на Бог, да имате Неговото виждане, да виждате всеки човек като син или дъщеря на Бог. Вие искате да издигнете този човек. Вие искате най-доброто за всеки, особено за тези, които са поверени на нашите грижи.

Нашето положение

Вие знаете метода, знаете какво да правите. Ако сте много стеснителни, неохотни, егоцентрични, лениви, изморени, безразлични, срамежливи – независимо пред хората, пред Бог или пред самите себе си – може да ви бъде трудно да достигнете Бог в молитвата. Просто вървете напред, право към Него. Веднъж да навлезете дълбоко в молитвата, няма значение как сте постигнали това.

Не сравнявайте себе си и своите преживявания с останалите хора. Всеки от нас е различен и е свързан с Бог по различен и уникален начин. Нашите аспекти са различни, нашите предци са различни и това влияе на нашите преживявания.

Не разбирайте това погрешно. Вие сте много по-велики отколкото си мислите. Ако мислите, че сте нещо по-малко отколкото дъщеря или син на Бог, тази мисъл идва от сатана. Обикновено вие подценявате себе си, своята сила и положение. Не го правете. Всеки от нас е важен за Бог. Но синовете и дъщерите на Бог трябва да бъдат скромни. Смирението е едно, а поцняването, което сатана иска да ни внуши – друго. Сатана винаги ни казва, че сме нищо и че ние не сме достойни да бъдем син или дъщеря на Бог. Това е типичното чувство на малоценност, което може да изпитате при молитва. Може да почувствате, че не можете да застанете пред Бог или че сте неподходящи и не достатъчно свети. Сатана може да ви представи всички ваши грехове или всички качества, които ви липсват. Може да почувствате това като бариера, която не можете да преодолеете. Но това е нещо, от което не можете да преодолеете. Но това е нещо, от което трябва да се отървете. Като отдадени членове на нашата църква всеки от нас има правото да застане пред Бог по всяко време. Той приема всеки от нас като Свое дете.

Ние трябва да сме способни да приемем всичко от Божиите ръце. В името на Истинските Родители ние живеем за Бог, ние умираме за Бог. Ако живеем според Неговия принцип, всички резултати от ежедневната ни работа ще бъдат приети от него. Няма от какво да се срамувате, ако работите всеки ден за Бог. Ако правите това, никога не се притеснявайте какво ще се случи. Всичко ще служи за посторяване на Небесното Царство.

Ние трябва да разгледаме историята като милиони и милиони хора, които се изкачват по хълма, водещ към техния истински дом. Ние сега сме на колкова малко разстояние от къщи. Ние виждаме очертанията на имението. Ние вече виждаме Небесния Татко, който стои пред къщата с разтворени обятия. Ако повървим още малко, ще Го видим лице в лице. Такова е настоящето ни положение. През историята милиони хора са вървели упорито по тази стръмна и тясна пътека до Бог. И ние сме тези, които гледат към това имение, готови да всязат в него.

Но Небесният Баща чака всеки, не само нас. Мисията ни да свидетелстутаме е толкова важна. Ние трябва да разкрием този образ на Бог пред хората така, че те да имат увереносттта да се върнат в къщи при Него. Ние самите трябва да сме уверени, че когато се молим, точно срещу нас стои Небесният Татко с отворени обятия. Ние трябва само да направим стъпки, за да се отзовем в тях.

Нашата отговорност

Най-голямото чудо е да се разкрием ред очите си. След краткото време от няколко години целият свят ще знае, че последователите на Преподобния Муун не са някаква второстепенна култура, а пряк инструмент на Бог, за д асъзстанови Своите деца и цялото Творение. По това време хората навсякъде ще се покланят на Истинските Родители.

Трябва да стигнем до върха. Ако вие наистина живеете всеки ден с молитвено отношение към Бог, десетки хиляди духове и Божествена сила ще бъдат с нас. С тази мощ вие можете да помогнете на всеки, да освободите всеки. Именно това е свидетелствуването. Ние помагаме на хората да се освободят от сатана и злите духовни сили, да позволим на сърцата им да израстват и да се развиват. Всички ние имаме първоначална природа и нейното най-голямо желание е да се върне при Бог. Хората искат да се освободят от сатана. Нашата задача е да им помогнем.

Силата на молитвата е осезвема. Ако станете силен индивидуално, ако станете човек, който се разопзнава на основата на силен молитвен живот и дейстности, вие правите това в името на Бог и Истинските Родители. Тогава ще се появят много духове, които ще работят с вас, ще се свързват с вас, поддържайки и вдъхновявайки ви. С тяхна помощ ще се случат много чудеса, за да можете вие да продължите своята мисия.

Ако вие наиситна говорите с Бог и работите за Него всеки ден, вие ще създадете голяма мощ в духовния свят.  Вашите собствени вибрации ще се разпространят толкова много, че каквото и да докоснете, ще бъде докоснато от Бог. Вие може да помагате на хората само като се приближавате до тях. Може да се изпълните със силата да отхвърлите злите духове или да лекувате физически болести. В същност вие ще можете да управлявате легиони в духовния и англеския свят да извършат велики неща тук на земята – от предпазването на Истинския Баща до продължаване на глобалната мисия.

Ако се молите сериозно за някого да разбере истината и любовта на Бог, ще бъде почти невъзможно този човек да не успее. Както е описано в Деяния на апостолите, хората, включени в Петдесятницата, са били винаги заедно – заедно се молят и постят. Те се молели продължително. Ако искаме да ни се случи в нашия живот такава духовна Петдесятница, ние не трябва да гледаме на молитвени си живот каот на нещо, което се прави за няколко минути сутрин и може би един час вечер. Ние трябва да общуваме с Бог през целия ден. Докато достигнем съвършенство, ние се нуждаем от молитва. Тогава докато имаме нужда от молитва, ние трябва да се молим постоянно. Ако се молите за минимално време, накрая ще изчерпите енергията, която сте натрупали и ще станете по-слаби. Необходимо е да се снабдите отново с духовно гориво. За да останете постоянно като достоен посланник на Бог, вие трябва през цялото време да се зареждате отново.

Както се казва в Библията, всеки от нас трябва „Да се моли непрестанно”.

Амин

1 Responses to Молитвата

  1. Pingback: Предсказанията: 2012 – Kрая на Епохата на злото | Истинска любов и забранена любов

Вашият коментар