Проекти за мир

Д-р Мун е инициатор и спонсор на много ключови проекти за постигането на мир в различни области на културния живот. Той желае да мобилизира религиите, политиците, учените, туризма, спорта, изкуствата, образованието, медиите и технологиите с цел изкореняване на културата на войни и омраза и появата на нова култура на мира, наречена от него Култура на сърцето и съвестта. Той прави много повече за мира и светлото бъдеще на човечеството отколкото което и да било правителство.

„Ние сме изправени пред спешната задача да преодолеем многобройните препядствия за световния мир. Аз имам план за разрешаването на тези фундаментални проблеми. Аз отдадох целя си живот за тази цел…“ – Сан Мьон Мун

 

Световна магистрала за мир:

Ще опаше света и премахне границите!

Преп. Мун работи за изграждането на Световна Магистрала, която да свърже света като едно глобално семейство и премахне икономическите, политически и културни разделения… В бъдеще ще можем да пътуваме свободно за невероятно кратко време до всяка част на земята. Това ще премахне границите и даде еднакъв стандарт на живот във всички краища на земята. Така идеалът за Световен мир и единство на човечеството, като Едно Семейство с център Бог като наш всеобщ Родител, ще може да стане реалност.

Световна Магистрала ще свърже света
Световни лидери свидетелстват за Преп. Муун
Международните бракове премахват бареиерите
Ролята на Мун за падането на Комунизма

“Зони на Мира”

“Зони на Мира” ще обърнат конфликтните райони в модел за обучение към мир и служене. Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.

Визия: Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в райони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението от неприязън към любов. Различните религии ще могат да обединят усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир. “Ние сме посветени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии”, заявяват Организаторите от Обединителното движение.

Глобалният ФЕСТИВАЛ НА МИРА

Семейството е училището на истинската любов

UPF Днес – Федерация за мир

Купата за Мирa

Д-р Мун активно използва спорта и изкуствата като средства за установяване културата на мир на основа на сърцето и любовта.

С подкрепата на Пеле, „Царя на Футбола”, д-р Мун основа Купата за Мир с желанието за преодоляване на идеологическите различия между нациите, и мост между расите и религиите. Купата за Мир (The Peace King Cup) цели да обедини всички хора по света в името на мира, като световен фестивал на характера, спортменството и честната игра.

Купата на мира – Световна фудболна купа за мир

Искуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, „Малките Ангели“. На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали. Прима балерината, Джулия Мун, дори е поканена като жури на следващата година.

Мир чрез туризъм

Международният институт за мир чрез туризъм, цели да постигне международно разбирателство, чрез коопериране и подобряване на околната среда. Третата Конференция за мир чрез туризъм се проведе в Ласака, Замбия, и бе оценена като огромен успех. Над 370 делегати от над 25 страни участваха в нея. Повече от 100 журналисти отбелязаха събитието. Президентът на Замбия, Муанаваса, се обърна към делегатите в церемонията за откриването и подчерта, че мирът е най-основното за постигането на стабилно развитие.

Глобален фестивал за мир:

„ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА БОГ“

Глобалният фестивал за мир (ГФМ) представя и хора и проекти, които допринасят за помирението, взаимното уважение, хармонията и сътрудничеството между членовете на цялото човешко семейство, като „семейство на Бог”.

В партньорство на религиозни и духовни общности, неправителствени организации, държавни агенции, образователни институции и представители на частния сектор. ГФМ окуражава програми, които подкрепят културата на мира и служенето.

„Когато хората видят мюсюлмани и евреи – от … конфликтни места – да се прегръщат … със сълзи на прошка и помирение, тогава те съвсем естествено се свързват помежду си…“

Третият син на Д-р Мун, Д-р Хьон Джин Мун, основател на Глобалния фестивал за мир заявява, „това е виждане, чийто корени са в основополагащите принципи на нацията; което приема идеала за една нация под закрилата на Бог и пренася този идеал със стъпка напред към по-големия, всеобщ идеал за едно семейство под закрилата на Бог. Едно световно семейство на мира е мечта за всички хора на вярата, но преди всичко това е мечтата на Бог.” Основното послание е, ние – семейството на Бог.” Светът трябва да разбере силата на служенето за преобразуване на хората и общностите.

Инициятива за мир в Средния Исток:

Проекта „Инициатива за мир в Близкия ИзтокMiddle East Peace Initiative включва широк спектър от междурелигиозни събития, пътувания до святите места в Израил, междурелигиозен диалог, култруни нициятиви, спортни програми и проекти за служене. С тези шествия за мир, под наслов, „Едно сърце, един Бог,“ д-р Муун успешно обединява лидери от трите братски – Аврамови религии; Християни, Мюсулмани и Евреи. Чрез тези проекти за мир политическия и религиозния свят се събуждат за реалността, че без религиозно помирение световния мир е непостижим.

.

„Забележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Муун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери.

Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания. Въпреки че той и последователите му утвърждават истинноста на техния светоглед, това по никакъв начин не им пречи да дадът свобода в най-висша степен на тези чиито традиции се различават от неговите идеи.“

Д-р Ниниян Смарт
Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, US

Пътя към мира „The Path of Peace“


25 години Вашингтон Таймс | Международни Сватби | Сената на САЩ награди Мун | Проекти за мир | Сан Мьон Мун

Сенатор Амос Броун: „Той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун.“ Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата. „Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си.“

Джон Уинфрей, Старши пастор в Баптистката църква: „Той може да обича хората които не се съгласяват с него. Това е нещо голямо. Има много малко такива духовно велики хора, които могат да прегърнат някой с абсолютно противоположна вяра и да говорят с него.“

d-r mun muun, муун мун – проекти за мир, муун църква, църква на мун

20 Responses to Проекти за мир

  1. Pingback: Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на членовете на Обединителната църква на д-р Мун « Сектата разд

  2. Pingback: Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на членовете на Обединителната църква на д-р Мун « Сектата разд

  3. Pingback: Пророчества Ванги: Мессианская личность принесёт мир | Империя Муна: Мечта о мире

  4. Pingback: The predictions of Bulgarian Prophetess Baba Vanga « Witness to Peace

  5. Pingback: Какво вижда в бъдещето Баба Ванга (2012 година) | Истинска любов и забранена любов

  6. Pingback: Какво вижда в бъдещето Баба Ванга (2012 година) | Истинска любов и забранена любов

  7. Pingback: Муун: Масови международни сватби за Мир « Империята на Мун

  8. Pingback: Автобиографията: Сан Мьон М

  9. Pingback: Най-успешната нова религия: Мун и Обединителната църква « Автобиографията: Сан Мьон М

  10. Pingback: Филм на MBC за първата Годишнина от смъртта на д-р Мун | Автобиографията: Сан Мьон М

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s