Презервативите само увеличиха нежеланата бременност

Презервативите са увеличили нежеланата бременност

Изследване показва, че въздържанието, а не презервативите, доведоха до намаляване на младежката бременност

презервативите увеличиха нежеланата бременностМладежи които избират въздържание от секс доведоха до намаляване на малолетната бременност във всички Щати. Направено изследване потвърди, че това спадане не се дължи на употребата на презервативи.

Напротив, всред сексуално активните подрастващи процента на ражданията е скочил драматично.

През 90-те в САЩ бяха отбелязани 11% намаление на броя тинейджъри които никога не са имали сексуален контакт. По-голямата част, 52%, от младежите избират въздържание. Това доведе до намаляване на младежката бременост във всички щати и измежду всички раси. Пропагандаторите на презервативи твърдяха, че това спадане на процентите се дължи на използването на презервативи и други противозачатъчни средства. Изследването показа точно обратното, между младежите които са сексуално активни процента на предбрачните раждания се е повишил драматично.

Не употребата на кондоми, а въздържанието от секс доведе до намаляване на процентите на малолетна раждаемост.

Основните открития на изследването са:

Извънбрачните раждания при сексуално активните младежи не са намалявали от 1988 до 1995, а се увеличават с 29%, въпреки 33% увеличение в употребата на презервативи по време на секс.

Неприятната ИСТИНА за ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ

Намаляване на ражданията при 15 до 19 годишни момичета от 62.1 на 1000 през 1991 до 54.7 на 1,000 момичета през 1996- се дължи най-вече на намаляване на сексуалната активност при тинейджърите.

Броя на младежите които избират въздържание нараства и това нарастване се забелязва най-вече всред момчетата. През 1997, 51.1% от момчетата никога не са правили секс. През 1990 те са били само 39.2%.

АЛФРЕД КИНСИ: Криминалната дейност и манипулациите на бащата на сексуалната революция

„Ефекта на това изследване върху здравната политика е голямо,“ заяви Д-р Йоана Махон от Докторския съвет за изследвания в Ню Джърси.

„Този репорт показва, че увеличената употребата на презервативи и увеличаването на нежеланата бременност са вървели ръка за ръка. Въздържанието, а не ‘безопасния секс’, се оказа успешното и здравословно послание за младежта.“

За да намерите копие на The Declines in Adolescent Pregnancy, Abortion and Birth Rates in the 1990s: What Factors are Responsible? call (877) 236-5772.

Източник: The Consortium of State Physicians Resource Councils – асоциация включваща над 2,000 доктори в 13 Щата.

Чиста любов и характер

Любовта днес (СТАТИИ)

About peace2your

Контакта с различни хора ни обогатява. Научаваме ценни неща един от друг! Смятам, че без постигане на помирение, любов и хармония между религите никога няма да прекратим омразата и насилието в света.
Публикувано на Статии и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s