Архангел Луцифер и неговото предателство

.
Архангел Луцифер и неговото предателство

В Юдео-Християнската традиция Дяволът или Сатана е обвинителият или свръхестественият пра-враг на човечеството, произходът на цялото зло и инициаторът на цялото страдание и човешка трагедия.

Сатана е силен противник, защото той е грешен ангел, който познава човешките слабости толкова добре, колкото и плановете и стратегията на Бог. Тъй като някога е бил Луцифер, архангел от небесната свита, той има способността дори да имитира Бог и да се преобразява в „ангел на светлината”.

Той работи самостоятелно и задкулисно. Сатана работи най-ефективно като всепроникващ, невидим „дух на времената”. След като веднъж дяволът е помрачил и объркал истинското положение на хората, човешките ценности и моралните стандарти изглеждат само като сенки, а това, което се явява като най-реално са конкретни икономически, политически и материални сили. Отделени от Божията светлина, ние започваме да се страхуваме от другите и да не им се доверяваме от другите и да не им се доверяваме, което води до социален хаос.

Ето защо Сатана има огромна полза и получава голямо предимство пред човешкото невежество и едно от неговите невероятни постижения е да накара хората да повярват, че той не съществува.

Докато идентичността на един престъпник не е разкрита, докато природата и методите на неговото престъпление останат тайни, престъпникът може да твърди, че е невинен и ще е лесно за него да продълви безнаказано да извършва пестъпления. Но ако веднъж неговото престъпление е показано, неговата личност разкрита и доказателствата представени, всички ще са нащрек и той няма да може да продължи измамата си.

Следва да разкрием как този „ангел на светлината” предава Бог и успява да поеме управлението на човечеството, като се превърща в това, което Библията нарича „бога на този свят”.

Търсенето на и борбата срещу злото не са прости задачи. Ето защо не е лесно да разберем защо в този свят на поквара и грях, пророците и хората на Бог винаги страдат от преследване и отхвърляне.

Сан Мьонг Мун преминава през неизказани духовни битки, за да разкрие скритото престъпление на Сатана и после се изправя пред огромни трудности в живота си, за да открие тази тайна пред света.

Луцифер преди грехопадението е бил архангел в позиция на водач в невесната йерархия. Луцифер е бил отговорен за предаването на Божиите наставления и любов на другите ангели, което се е радвал на специална силна връзка с Бог и е монополизирал неговата любов.

Въпреки че хронологично Адам и Ева се появяват в края на творческия процес, Луцифер много скоро е започнал да разбира и осъзнава, че те са най-висшето творение на Бог, неговичт по-завършен образ. Луцифер разбрал, че като Божии деца те ще получат цялата Му любов, след като веднъж достигнат съвършенство и ще станат също наследници и господари на цялото Божие творение, включително и на ангелите.

Ако сравним Бог и крал, а Луцифер с любимия му първи министър, можем да разберем как кралят би развил по-интимна и сърдечна вързка с децата си, отколкото с първия си министър. Неговите деца, родени принцове и принцеси, ще са предопределени да наследят цялото му кралство.

Луцифер продължава да получава същата любов и благословии от Бог и след раждането на Адам и Ева. Но когато се сравнявал с Адам, Луцифер се чувствал пренебрегнат и изместен от централна на второстепенна позиция.

Луцифер особено завиждал поради факта, че Адам и Ева, освен че унаку духовно тяло тало ангелите, претижавали и физическо тяло с капацитет да създават потомство и имат влияние и власт над физическата вселена.

Луцифер, който желаел да запази старото си положение и отдавал повече значение на бившата си заслуга и позиция, отколкото на любовта, коята после щял да получи от човешките същества, се почувствал така, като че ли Бог го обичал по-малко. Стъпка по стъпка той започнал да се отделя от Бог и постепенно почувствал засилваща се завист, ревност и неприязън към новата си позиция.

В книгата Еклисиаст, която е била част от Септуагинтската Библия използвана в ранната църковна традиция и понастоящем приета като канон в Католическата църква, ясно споменава, че Дяволът изкушил човека поради завист. (Екл. 2:23-24).

Коранът също споменава за такова чувство, когато ангелът казва: „Защо трябва да им служа? Те са направени от пръст, докато аз от огън.” (Коран. Сура VII, 11)

Ревността е естествена реакция. Много е подобно на това, което първото дете изпитва, когато ново дете се появи в семейството, монополизирайки цялото внимание на родителите. Все пак ревността може да е печеливша или разрушителна, зависи от отговора и поведението ни.

Отговорността на Луцифер е била да остане верен на Бог и да има пълно доверие в Неговата любов и справедливост. Той е трябвало да се обедини с Божията гледна точка и любов, и грижа за Адам и Ева със същото сърце, което Бог е имал за тях, вместо да ги вижда като съперници.

Луцифер, който е бил създаден първи и е участвал в процеса на сътворението, по това време е имал много повече знания и способности от Адам и Ева, но за да достигне собствената си зрялост, е трябвало да може да преоделее арогантността и гордостта си.

Той е трябвало ясно да предвиди, че ще постигне своето щастие чрез изпълнение на мисията си да служи и се грижи за Бог и децата Му, като признава тяхната позиция, обучава ги и им помага.

По този начин, като добър учител на Адам и Ева, Луцифер щеше да има огромен принос за реализацията на божествения идеал. Помощта му към Адам и Ева, за да достигнат съвършенството си щеше да позволи по-дълбоко и по-интимно разбирание за Божиего сърце, поради което тази ситуация е била необходима и полезна за собственото му усъвършенстване и израстване.

Адам и Ева, веднъж обединили се в любовта си с Божията благословия и станали Истинските родители на човечеството, щяха да установят модела и небесната традиция, които да направляват установяването на идеалния свят на вечното щастие за Бог, човечеството, ангелите и цялото творение. Продължава…

.

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ И ЗАБРАНЕНАТА ЛЮБОВ

1. ЛЮБОВ И ЖИВОТ
2. КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО?
3. ГРЕХОПАДЕНИЕТО
4. НЕЗРЯЛАТА ЛЮБОВ
5. ПОСЛЕДСТВИЯ от ГРЕХА
6. СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ

About peace2your

Контакта с различни хора ни обогатява. Научаваме ценни неща един от друг! Смятам, че без постигане на помирение, любов и хармония между религите никога няма да прекратим омразата и насилието в света.
Публикувано на Есета, Книгата и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

30 Responses to Архангел Луцифер и неговото предателство

 1. Иван каза:

  Привет!

  Може на би авторът, а и хората, които четат статията би им било интересно да се запознаят по-обстойно с темата за Луцифер. По-специално, че това за падналия ангел Луцифер, който в последствие се превръща в Сатаната е пълна глупост! Ето тук има статия по въпроса:

  http://fortunov.blogspot.com/2010/02/blog-post.htmlhttp://fortunov.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

 2. Иван каза:

  Нещо линка се е прецакал в горния коментар, ето го както трябва:
  http://fortunov.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

 3. tool каза:

  Благодаря за интересната информация

 4. bogoizbrania каза:

  Ако се разгледа по внимателно Новия Завет, ще се види че дявола или сатаната не е „паднал ангел“ а умрялата ангелска същност на душата на Адам. Демоните и бесовете също не са други ангели, а са грешните души на осъдените грешници.

 5. peace2your каза:

  Много правилно. Архангелът довел до Грехопадението се нарича Луцифер. Сатана, от своя страна означава, „Противник на Бог“.

  Луцифер се превръща в Сатана след като съгрешава. Преди това той е добър ангел – водител на ангели и любимец на Бог.

  Сатана, обаче, не е само Луцифер. Сатана са и грешните хора и злите духовни хора които влияят човечеството в зла насока. В Божествения Принцип, Сатана се използва като общо нарицание на всички тези зли духовни сили.

 6. peace2your каза:

  САТАНА и грешния ЧОВЕК

  Какви са последствията за Творението от духовното и физическо грехопадение на Адам, Ева и Архангела (Луцифер)? Какво щеше да стане ако Адам и Ева не бяха съгрешили, а бяха осъществили Трите Благословии.

  Ако Адам и Ева не бяха съгрешили, а вместо това бяха усъвършенствали своя характер, въплъщавайки Божията вертикална любов, те щяха да станат съпруг и съпруга, които споделят хоризонталната любов на Бог. Тогава щяха да имат деца с добра природа. В този случай, като съвършенно семейство те щеше да могат да изпитат прякото господство на Божията любов.

  Но тъй като Адам и Ева съгрешават и се превръщат във въплащение на греха в резултат на непринципната любов, чието начало поставя Архангелът, Бог е отстранен. Така се установява псевдо-единство с център сатана и неговат фалшива (егоистична) любов, а той самия играе ролята на лъже-господар. Поради това в Библията се казва, че грешните хора са деца на сатана (Йоан. 8:44) и че той е „богът на този свят” (2 Кор. 4:4) и „князът на този свят” (Йоан. 12:31).

  Първоначално човекът е трябвало да господства над ангелите и над останалата част от Творението. Но сатана обръща това и става господар и на човека, и на Вселената. Ето защо, както пише в Римляни 8:19: „…съзиданието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове…”. Вследствие на грехопадението на човека, всички неща молят да бъдат освободени от господството на сатана и искат да изпитата господството на истинските хора.

  ДЕЙСТВИЯТА НА САТАНА в грешния свят

  Как сатана упражнява контрол над грешния свят? Дори той, „князът на този свят”, може да осъществява своите сатанински действия, единствено когато има обект и обща база с него.

  Обект на сатана са злите духове на хората в духовния свят. От друга страна, техен обект е духовното „Аз” на хорат, живеещи на земята, а съответно обектът, откликващ на духовното „Аз” на хората на земята е тяхното собствено физическо „Аз”.

  Следователно, властта на сатана се проявява чрез хора на земята под влиянието на зли духове от духовния свят. Освен това, сатана е духовно същество, което не зависи от времето и пространството, стига да има обща база. Когато в Лука 22:3 се казва, че сатана се вселява в Иуда Искариотски, това означава, че той става инструмент на сатана, като установява обща база и действие на даване и приемане с него.

  Възстановяването на Небесното царство на земята означава изграждането на свят, в който сатана изобщо не може да действа. За да бъде постигнато това, всеки човек напълно трябва да разруши връзката си със сатана и да възстанови връзката си с Бог, като осъществи даване и приемане единствено с Него.

 7. peacedreambg каза:

  Архангел Луцифер и неговото предателство… В Юдео-Християнската традиция Дяволът или Сатана е обвинителят на човечеството, противникът на Бог

  Адам и Ева е трябвало да израснат и достигнат както физическа, така и духовна зрялост като синове и дъщери на Бог, с други думи да станат единни с Бог в сърцето си, любовта и идеалите си. Така Адам и Ева са били предопределени да бъдат въплъщение или видима проява на невидимия Бог. Храмът, където Божия Дух постоянно ще обитава.

  Оказва се че коренът на залото, или ГРЕХОПАДЕНИЕТО е всъщност преждевременния секс на първите ни предци. Забранения плод не символизира нищо друго освен незрялата им сексуална любов. Но психологическите последствия върху цялото човечество са огромни.

  Това което се е случило в първото семейство е довело до толкова много зло, войни, насилие и корупция през историята. Как се връзват и обясняват тези неща? Пълните изследвания за Корена на злото, от психологическа, социална, теологическа и историческа гледна точка са описани в книгата „Истинска любов и забранена любов“

 8. Томас Гандоу каза:

  Я разяснете от “ Мунската „лъже – федерация“, какво общо имат лъжите на Мун с Луната и илюминати?
  Как слагате на хората в храните, наркотици, щприцовате и блудствате с деца?….
  Децата са “ част от ритуала на свещенния ви Брак“ – масовите сватби /лъжи/
  Как използвате жените за „инкубатори“..? –

  СМЕШНИЦИ ПЪЛНИ!!!“““…

  Томас Гандоу

  • Viktor каза:

   Здравейте,лъжите на Мун с Луната и илюминатите май нямат директна връзка,ас сам не знам дали има такава.а наркотиците в храната на хората слагаме по време на ядене по следния начин – от едната страна на човека седи един от нас а от другата страна един друг щипва човека по бузката и докато човека изненадан се обръща да попита “к-во има?“дтугия му сипва в чинията специалния наркотик и енергично разбърква със специална лъжица и казва си наум специалното заклинание.А сега за благодарност ще ми кажете ли от какви източници научихте за нашите тайни.
   С ув.Виктор

   • Томас Гандоу каза:

    Нищо няма директна връзка, и ти ако до сега не си го разбрал няма смисъл от коментари и източници.

    Информацията ми е от „КУХНЯТА“, това че “ ТИ“ все още си само готвач забъркващ с лъжицата наркотика и лъжите си е твой проблем.

 9. Viktor каза:

  Здравей отново,имах предвид че нашата организация няма планирани или непланирани взаимоотношения с луната и илюминатите като например взаимно обсъждане с луната и илюминатите на доктрини,аспекти от ученията ,как да завладеем света и т.н. и ако има някакви допирни точки то те са косвени и случайни ,а ас изобщо не съм чувал за каквито и да било връзки с тях,но ти ако желаеш – сподели нещо във връзка с това тъй като знаеш повече.
  Второ-какво те кара да мислиш че съм готвач-това че споделих как се поднася наркотика ли,не може ли да съм на друга позиция и пак да го споделя,или само готвача може.(не казвам че не съм)
  Трето -имам молба-ако можеш да не информираш ООН за нашите зверства ,те сами за разлика от теб още не са се добрали до кухнята ни ,защото както знаеш организациите ни са със специален статут в ООН,та да не вземат да ни зачеркнат от списъка.
  С ув.Виктор.

  • Томас Гандоу каза:

   Здравей!

   Я преди да да спорим за каквото и да било се запознай с “ Окултния характер на ООН “

   Окултният характер на ООН Печат
   Статии – Общи
   Написано от H.
   Четвъртък, 28 Януари 2010 18:24

   Много често се говори, че ОН са една организация в която са инфилтрирани множество окултисти и разпространители на т.нар. “Нова духовност” (New Аge). В своята книга “Заговорът на Водолея” преведена на български като “Съзаклятието Водолей” от Мерелин Фергасън, един от Ню-Ейдж изследователите отбелязва, че водещо влияние в духовното разбуждане е изиграл Пиер Тейар де Шарден. В същото време окултистът и добре известният медиум и специалист по “ченалинг” доктор Робърт Мюлер, който до неотдавна бе помощник генерален секретар в ОН, пише в една от своите книги “Тейар Де Шарден винаги е гледал на ОН като на прогресивна институция, намираща се в съзвучие с неговата философия Робърт Мюлер, “Желанието да бъдеш човек глобално изследване на човешките перспективи в епохата на преход”, изд. Миранана, 1983 г.Тейар де Шарден строго прилага монистка еволюционна философия при разглеждането на световната политическа ситуация и в този дух защитата, която прави на “Новата Духовност” го води неизбежно до визията за някакъв вид Единно световно правителство. В своята книга “Бъдещето на човека” Харпър – Роу, 1955 г. той пише “Въпреки, че все още не може ясно да се очертае формата, човечеството е на път да се разбуди за един пан-организиран свят”.
   ОН от дълго време играят ролята на предвестници на тази “Нова Духовност”, както и на един бъдещ “Нов Световен Ред”, изграден върху древните окултни и франкмасонски принципи. Седем години след раждането на ОН бе публикувана книга от теософа и основател на Луцис Тръст, Алис Бейли, твърдяща че “Очевидният ръст на човешкия интелект явяващ се подготовка за т.нар. Ню-Ейдж, може да бъде видян в планирането на различните нации, както и в усилията на ОН да изградят световно правителство…от самото начало, три окултни фактори са оказвали влияние върху тези планове.” Алис Бейли, “Ученичество в новата епоха”, Луцис Прес, 1955 г.
   Въпреки че тя не формулира ясно тези три окултни фактора, всъщност тя разкрива пред своите ученици, че “В ОН лежи кълнът и семето на великата международна интелектуална и медитативна група от мислещи и информирани мъже и жени в чиито ръце сега лежи съдбата на човечеството. Разбира се това образование е под контрола на множество наставници, чиито гледна точка представлява медитативен фокус на интуитивният или логически план ниво или равнище на света под чиято йерархическа дейност се намира всичко.”
   В наши дни Луцис Тръст по-рано известен като Луцифер Тръст, под водачеството на Фостър и Алис Бейли, започва организирането на групи – т.нар. световни служители. Това е една официална неправителствена организация, създадена в рамките на ОН. Целта на тези групи е да извърши коопериране на света и подготовка за новата поява на Христос Една Земя, списание на Фондация Финдхорн, октомври-ноември 1986г., бр.6. Читателите би трябвало да знаят, че “новата поява на Христос” известна като концепция в нео-гностичната литература, не бива да бъде смесвано с библейската концепция за Второто идване на Христос, но се отнася към т.нар. направление за “Мировия Учител”, който се очаква да поведе човечеството към предстоящата златна епоха на Земята.
   Езотеричната работа вътре в ОН съвсем не се ограничава само с подобни окултни групи. Главният акцент бива поставен върху работата на двамата Генерални Секретари на ОН Дак Хемършоуд 1953-1961 и Ю Тант 1961-1971, както и работата на помощник генералния секретар д-р Робърт Мюлер. В книгата, написана за да се направи известна философията на Тейар Де Шарден и издадена от Робърт Мюлер се казва, че “Дак Хемършоуд, рационалистично настроеният нордически икономист накрая се превръща в мистик. Той самият в края на своя живот подържа твърдението, че духовността се явява крайна цел в нашата земна съдба ”Желанието да бъдеш човек“ от Робърт Мюлер.
   В случая читателят би могъл да се учуди за какъв вид духовност пледира Дак Хемършоуд. Може би за духовност от типа на Медитативна стая под ръководството на мистър Хемършоуд, представляваща нещо като олтар в сградата на ОН, посветен на бог комуто хората се кланят под най-различни имена в различни форми. ”Култът на всевиждащото око” от Р. К. Спенсър.
   Ще си запазим правото по-нататък да проясним как това синкретично понятие се явява фундаментално за развитието на Новата Духовност, Новия Световен Ред и Възраждането на Окултният Милениум тук на земята. През 1973г. ген. секретар на ОН Ю Тант, който е в същото време мистик, създава организацията “Граждани на планетата” с помощта на Ню-Ейдж активиста Доналд Кис. И така това се явява друга неправителствена организация под покрива на ОН посветена на разпространението на Новия Гностицизъм. В последствие това ще прерасне в глобална организация, имаща за задача подготовката на идването на Новата Култура. Доналд Кис по-късно бива въвлечен в Ню-Ейдж общността Финдхорн от Шотландия. Става активен дописник в списание Една Земя. В началото на 1980г. той пише “Ню-Ейдж групите подготвят влизането във фокуса на новия единен свят. Те все повече узряват, за да бъдат способни да носят товара на човечеството…Разпространението на Ню-Ейдж ценностите се явява като основен ингредиент за успешното проявление на бъдещата организация.” Една Земя, Финдхорн Фондация бр.1, февруари-март 1980г.
   В същата статия Доналд Кис поставя въпроса “В каква степен Ню-Ейдж енергиите и ценностите участват върху човешката сцена на 80-те години”.
   А ето и отговорът му “Без съмнение това има огромно въздействие за целия свят, върху начина на управление, както и върху начина на живот.”
   А сега нека поговорим за Новия Световен Ред и за настоящия президент на най-влиятелната страна на света, един от най-симпатичните представители на новия гностицизъм, който може да бъде забелязан в Белия Дом. Алберт Гор е изцяло в съзвучие с амбициите на Новата Духовност. От особено значение е и факта, че Хавиер Перес Де Куелер, генерален секретар на ОН в периода 1982-1992г станал известен с това, че е бил отвлечен от извънземни на 30 ноември 1989г. Индипендант, 02.01.1994г. Перес Де Куелер упорито отказва да говори за случилото се. Все пак в отговор на едно запитване от страна на принца на Лихтенщайн той не отрича, че това се е случило. Но дали се е случило или не това събитие това очевидно няма значение относно публичната му изява пред международните медии, целяща да подготви хората за идеята относно сътрудничеството между извънземните от една страна и световните политически лидери от друга.
   Нека се завърнем в т.нар. “Стая за Медитация” под покрива на ОН. В главната квартира в Ню Йорк би могло да се забележат признаците на антихристова атмосфера в лицето на духовната философия, отдавна вече овладяла същата тази организация. Стаята с изграденият в нея олтар, стенописите на Пикасо, вероятно символизиращи изпразненото от съдържание сърце посредством безбройните изотерични религиозни култове. Човек не би се учудил когато разбере, че инструкторът по медитация в самата сграда на ОН е индиец, Шри Чинмой, който провежда два пъти седмично медитативни сеанси със служителите на сградата и чиято специалност са музикалните сеанси. Всеки един от гостите би могъл да получи специални инструкции по медитативна техника от самият Шри Чинмой.
   Д-р Робърт Мюлер хвърля известна светлина върху взаимоотношенията между ОН и “Новата Духовност”. Той се опитва да имитира написването на библейската книга “Битие”, описвайки зараждащите се процеси в рамките на ОН. Подзаглавието “Новото Битие” ето какво се вижда написано “И Бог видя, че всички нации на земята, бели и черни, бедни и богати, от север до юг, от изток до запад, от всякакви верски системи бяха изпратили свои емисари във високата стъклена сграда това е сградата на главната квартира на ОН на брега на реката на изгряващото слънце върху остров Манхатън, да се срещнат заедно по между си, да мислят заедно и да се погрижат заедно за света и своите народи. И тогава Бог каза “Това е добро”. И това бе първия ден на новата епоха върху земята” Робърт Мюлер “Желанието да бъдеш човек”.
   В друга своя книга “Решението да бъдеш”, д-р Мюлер вижда Ню-Ейдж философията като бързо утвърждаваща се. В един от пасажите от книгата се поставя главното ударение върху ОН “Реши се да отвориш очи към бог, към света, към всички твои братя и сестри, към твоя вътрешен аз, към потенциала на човешката раса, и тогава ти ще станеш светът…ти ще се превърнеш в безкрайност, ще станеш едно безкрайно божествено аз”. Робърт Мюлер “Решението да бъдеш”.
   В средата на 80-те се забелязваше една повишена активност в рамките на ОН от страна на Новата Духовност. Това пролича в поредицата от начинания “Медитация за мир”, дни спонсорирани от ОН в които участват различни знаменитости в подножието на главната квартира в Ню Йорк. Първата медитация за мир бе наречена “Зов за мир за 1млн минути”, докато втората бе именована “Миг на световно коопериране”.
   Въпреки че бяха прикрити от широката общественост тези илюзорни събрания бяха направлявани от цяла една плеяда международни изотерични организации, работещи в съзвучие с ОН, чиито аспирации и принципи на работа изцяло отговарят на изискванията на Новата Духовност. За да се проведат тези събития естествено в основата им стоеше групата от четирма окултисти. Първо, Джон Рандолф Прайс, автор на множество нео-гностични книги, основател на Фондация в Тексас. Други които участваха в тази вътрешна четворка бяха Барбара Маркс Хабърт, станала известна с книгата “Откровението книга за съзиданието”. Третият бе Дейвид Гершам от Ню Йорк и четвъртият Йозеф Голдън. Поне двама от изброените четирма са активни участници в медиумични сеанси с духове. И за да продължим очертаването на палитрата на това окултно събрание нека представим и различните му спонсори между които бяха поддръжниците на “Ново планетарно съзнание” Далай Лама, Джеймс Калахан, Йяхуди Менухин, Ричард Леки, Тери Лайт, Доктор Линус Полинг, Майка Тереза, Доктор Робърт Мюлер, композиторът Филип Глас, комедианта Дъдли Мур, актьора Бен Кинксли, Пол Маккартни, Булотър Скот, Световен Духовен Университет Брама Кумарис, Фондация Ганди, Институт за човешко единство, Граждани на планетата.
   Една от главните причини, поради която ОН станаха средоточие на толкова организации и индивиди, обединени под флага на един свят на политическо антихристиянство и религиозна съзнателност, това бе факта, че ОН имат изградена широка мрежа от множество инфилтрирани легални и нелегални служители. Още повече, че по този начин се осъществяваше подготвителния стадии за въвеждането на Новия Световен Ред. Първоначалната работа на ОН бе да се подготви населението за идеята на единно световно управление. Ето защо ОН започнаха да играят тази роля на главен полицай върху планетата в периода на 80-те 90-те години.
   Всичко това разбира се не означаваше, че ОН и Съвета за взаимопомощ в тях непременно ще бъдат в ролята на Световно правителство. Напротив, всичко това беше само предварителен стадии и ОН трябваше да бъдат като един предвестник. В този процес на обединяване множество допълнителни фактори бяха намесени, вкл. внимателно контролираната ерозия върху концепцията за националната идентичност и суверенитет. И в края на този внимателно режисиран процес “желязната завеса” трябваше да бъде смъкната под звуците на една оркестрирана пиеса в която играеха различни правителства в сянка. Нека отбележим, че падането на “желязната завеса” беше пряко свързано със серия от независими спонтанни народни революции, режисирани на базата на наивност у хората. Събитията понастоящем доказват, че политическите структури в бившия СССР, както и неговите сателити в лицето на Източна Германия, Полша, Унгария, Румъния, Чехословакия систематично биваха демонтирани от същата тази тайна власт, която ги бе първоначално изградила. Бившият президент на Съветския Съюз Михаил Горбачов и понастоящем президент на международния Зелен кръст бе инструктиран и грижливо подготвен от своя предшественик Юрий Андропов. И като едно генерално доказателство за определящото влияние на окултистите в ОН нека прочетем един доклад относно визитата на една група от сподвижници на Новата Духовност, наричащи себе си “работници за светлината”, пребиваващи във Виена и играещи ролята на постоянни медиуми, участници в т.нар. ченалинг. Групата е основен източник на послания, идващи от сеансите на ченалинг. Настоящата статия “Работници на светлината в ОН”, аргументирано показва какво представляват Стив Ротър и групата към ОН във Виена, занимаваща се с ченалинг, 20 май 1999 г. Стив и Барбара Ротър представят живо представяне на “ченалинг” на едно събрание на работници на светлината на ОН във Виена. Следва статия на журналист, описващ една изотерична група, занимаваща се с т.нар. високи вибрации на нашата планета, една от многото групи, претендиращи, че поддържат контакт с представители на вселената посредством т.нар. ченалинг. В статията се прокарват внушения за бъдещото устройство на нашата планета под флага на групата от служители на организацията на ОН.

   ООН

   Това име е възприето през Втората световна война, за да означи държавите, съюзени в опозиция на силите, влизащи в т.нар. Ос- Германия, Италия и Япония.(Следва да се спомене подписаната от Чърчил и Рузвелт Атлантическа харта, предхождаща от Декларацията на ООН). Декларацията на Обединените нации, подписана на 1 януари 1942 г. от 26 държави, получава много голяма известност. На 26 юни 1945 г. в Сан Франциско по предложение на Китай, СССР, Великобритания и САЩ е подписан Уставът на Обединените нации, който влиза в сила на 24 октомври 1945 г. след ратифицирането му от държавите-участнички. На конференцията в Сан Франциско участват 46 държави, които са подписалите дотогава Декларацията на Обединените нации, а биват приети за членове още Украйна, Белорусия, Аржентина и Дания.
   Всички документи на тази организация се издават на пет официално приети езика: английски,френски, руски, испански и китайски. Решенията в различните комитети се вземат с мнозинство 2/3. Главните органи на ООН са:

   1. Общо събрание
   2. Съвет за сигурност
   3. Икономически и социален съвет
   4. Съвет за попечителство
   5. Международен съд
   6. Секретариат

   Освен тях съществуват още безброй най-различни отдели и комитети.На конференцията в Сан Франциско била назначена специална комисия за да подготви и състави структурата на Организацията на обединените нации. Най-съществения въпрос е бил дали уставът на организацията да разкрива, че ще бъде конструирана като „Световно управление“. Решили, че ще е „по-разумно“ това да не стои в устава. Само 3 месеца, след като американският Сенат ратифицира Устава, тези, които измислиха създаването на ООН- Комитетът за международни връзки ( CFR ) се събират тайно в Лондон и я пресъздават в това, което днес наричаме Обединените нации. Както при създаването на ООН в Сан Франциско, и в Лондон комитетът осъществява пълният контрол при трансформиране на структурата. Тук е взето решение военният институт на ООН да бъде оглавяван постоянно от представител на Съветския съюз- тайно решение със съгласието на Алжер Хис, лице, чиято роля по-късно се изяснява.
   Длъжностите и постовете в ООН са конструирани по подобие на американските. Длъжността на Генералния секретар на ООН е замислена като президент на световно управление по подобие на президентската в САЩ. Общото събрание на ООН действа по същия начин, както американския Конгрес. Съветът за сигурност е конструиран по начина, по който и Американския сенат. Секретариатът на ООН оперира както Кабинетът на министрите на САЩ, и ръководи Световното управление точно така, както американският министерски кабинет управлява американската администрация.
   Много важен отдел на Обединените нации е ЮНЕСКО, която е натоварена с контрола на цялата образователна система в света, като се започне от детското образование и се стигне до университета.
   Накратко казано, ООН имат най- специализирани отдели, които обхващат всяка страна от живота на света. Техният Международен валутен фонд не представлява нищо повече от американския известен и нелегален „Федерален резерв“.
   ООН притежава своя собствена армия, своя униформа, свой флаг, специални привилегии и пълен имунитет във всички държави-членки, които са задължени да приемат и изпълняват директивите и политиката на това Световно управление. ООН се е оторизирала да окупира всяка държава-членка, за да провери дали се изпълняват директивите й.
   С влизането си в централната сграда но ООН в Ню Йорк човек вижда отляво на входа импозантната статуя на старогръдския бог Зевс. Озадачаващо е защо е избран именно богът Зевс. Тук недвосмислено е изразена езическата насоченост на ООН. В митологията Зевс е описан като участник във всевъзможни оргии и приключения. За разлика от другите богове той е роден в тъмна и невзрачна нощ. Имал е близки сношения с много смъртни, което е в противовес с божиите закони. Изнасилва майка си, от която се ражда дъщеря Персефона, която по-късно също е прелъстил. Ето такива деяния има Богът, на когото е дадено единственото признание в главната квартира на Организацията на Обединените нации.
   Архитектурата на сградите, в които се помещава ООН, е импозантна по големина и структура. Три грамандни сгради са разположени върху 112 декара площ в Ню Йорк.За построяването на трите сгради са изразходвани 76 милиона долара, за реконструиране на улиците и площадите наоколо общината на Ню Йорк изразходва други 26 милиона долара. Сградите имат 5 400 прозореца, само за почистването на които се грижат постоянно четиредесет работници.
   Навремето строителите на Вавилонската кула са казвали: „Искаме да построим един град и една кула, чийто връх да достигне до небесата, и да си създадем име, което да се разчуе по цялата земя.“ Тези, които издигнаха импозантната сграда в Ню Йорк, показаха същото изсилване, като копираха Вавилон, и не се опитаха да прикрият идеите си, поставяйки акцента с голата фигура на Зевс. Пропагандаторите на Организацията на Обединените нации подчертават организацията си като еволюционна. Започват с Атлантическата харта (1941), минават през Вашингтонската декларация на 26-те държави (1942), Московската декларация (1942), Дъмбъртънокското предложение (1944), Ялтенската конференция (1945), Комитета на юристите (1945) и стигат до Санфранциската конференция (1945). А през цялото време зад всички външни събития здраво функционираше група от непоколебими и решителни хора, много внимателно разположени и прикрити, които тайно придвижваха напред условията за създаване на една световна система, контролирана от самите тях. Как го направиха?
   На срещата между Рузвелт и Чърчил на 14 август 1941 г. се решава да бъдат дадени на Съветския съюз 11 милиарда долара за въоръжаване и за спасяването му от Германия. С тази крупна сума бившият Съветски Съюз построи военната си машина и мощ, с която застраши цялата западна цивилизация.
   На 1 януари 1942 г. изразът „Обединени народи“ беше употребен за пръв път, когато Рузвелт, Чърчил, Латвинов и Сунг подписаха изложение, наречено Декларация на обединените народи. Още на следващия ден то бе подписано от двадесет и двама представители на други държави. Всички подписали се задължаваха да не сключват сеперативен мир с нито една от силите на Оста.
   На 30 октомври 1942 г. се състоя конференцията в Ялта между Рузвелт, Чърчил и Сталин. Тя завършва с решението да се свика конференция на Обединените нации в Сан Франциско на 25 април същата година. Водач на американската делегация и съставител на всички подписани документи е Алжер Хис, по-късно осъден като шпионин. Името Ялта е символ на трагедия не само за американските държавни работи, но и за живота на много други страни. Китайската държава беше излъгана с Манджурия, Корея и Монголия, които по споразумението се предоставяха на разположение на Москва.
   На 9 април 1945 г. група юристи, представляващи 44 държави, се срещна във Вашингтон, и след многодневни умувания представи статут за образуването на Международен съд.
   Зародишът на ООН произхожда от международното комунистическо движение. Показателна за основната същност на тази организация, е Корейската война. От името на ООН се водеше войната, в която бе направено всичко необходимо, за да се спаси Червената армия от разгром, като още от самото начало на войната Аркадий Соболев държеше един от най-важните и силни постове в ООН, равен на министър на войната, съобщенията и информацията. Всяко движение на войски и материали е трябвало да бъде предварително съобщавано на него, а командващия войските генерал Маккартър, поставил си за цел да ликвидира съветските сили за няколко седмици беше незабавно премахнат.
   Нюйоркската Вавилонска кула от самото си начало е направена за гнездо на шпиони и комунистическо убежище. В началото е било запланувано главната квартира на ООн да се разположи в Женева, Швейцария, на мястото на предишното Общество на народите. Москва се противопоставя на това намерение и Алжер Хис прави предложение за Ню Йорк, което всички приемат. Москва налага за генерален секретар норвежеца Трингве Ли, официално водещ се като социалист, въпреки че разбиранията му от много години са комунистически. Цялата Втора световна война Трингве Ли е прекарал в Москва.
   Човекът, написал първият проект за Хартата на ООН, беше роденият в Русия ционист Лео Паволски. По това време той заема висок пост в американското Външно министерство, където работи в близост с Алжер Хис, който е началник на отдела за специални и политически въпроси. Проекто-планът на Паволски е точен паралел на Съветската конституция! Прецизното сравняване на членовете от проекта и от Съветската конституция довежда до заключение, че единствената цел на този план е да въведе всяко човешко същество на земното кълбо в една единствена система на контрол.
   Досега ООН не е защитила правата на нито една потърпевша държава в света. Организацията защищава интересите само на тези, които я управляват и в чиято услуга е сформирана. През 1950г. Тибет, зает насилствено от комунистически Китай, потърси помощ от Съвета за сигурност, но и до ден днешен си остава част от Китай. Непрестанните апели на Далайлама до световното съзнание остават нечути и тук личи открито вулгарното надмощие на силния над слабия. Избити бяха над 80 000 тибетци и бяха разрушени повече от хиляда манастира. ООН дори не повдигна пръст срещу СССР през 1956г. за бруталната му агресия против Унгария и репресиите в Източна Германия, Полша и Чехословакия. ООН не се намеси да спре убийствата и на 30-40 милиона християни в самия Съветски съюз. Не направи нищо, за да помогне на 800 000 араби при ционисткото насилие над Палестина. По време на „културната революция“ на Мао Дзе Дун повече от 20 милиона китайци бяха избити вътре в самата страна, а ООН не предприе нищо да спре геноцида. Разбира се, нищо- защото ООН е инструмент на международния социализъм, а той е изобретен от същата сила, която стои и зад ООН- световната финансова сила.
   „Очаква се, че с напредъка на физиологията и психологията управленията ще добият много по-голям контрол върху индивида, по-голям дори отколкото в тоталитарните държави… Диета, инжекции, заповеди и забрани ще комбинират от ранна възраст един характер на вяра и страхопочитание пред властта и всякаква сериозна критика на властта ще стане психологически невъзможна. Дори всички да са подтиснати и в окаяно състояние, ще се чувстват щастливи, защото управлението им казва, че са такива“. (Russel I, B. The Impact of Science ou Society. New York)
   Дийн Ачесън, бивш министър на външните работи на САЩ, многократно подчертава, че обсегът на ООН е неограничен по всякакви национални и интернационални въпроси на държавните управления… Той продължава: „Правата на човека във всяка държава принадлежат на ООН“.
   Много от посветените в манипулациите не могат да приемат ООН като международна организация, защищаваща еднакво интересите на големите и малките държави. Нейният произход почива върху една несправедливост и корупция. ООН по начало се оформи, за да замести Обществото на народите. И двете се издигат от постановките на Комунистическия манифест; и двете са продължение на Световната революция, която трябваше да е уводът, въведението към едно световно управление.

   от Алън Морисън

   Последни материали
   Хронология на раждането на Лунното дете
   Анализ на 2-ри сезон на сериала „V“
   Излизане на тиража, пратки с Еконт, разпространение и процедура при дефектни бройки
   Некро-наука, некро-общества и Висшият Аз
   Забавяне на книгата
   Търсачка

   Кой е на линия?
   В момента има 41 посетителя в сайта
   За aдминистратори

   Потребителско име

   Парола

   Запомни ме

   Забравена парола?
   Забравено потребителско име?
   Последни етикети
   14 Февруари Астрал Вавилон Вавилонски Мистерии Венера Дух Жертвоприношение Зелено Илюминати Кърваво Червено Луперкалии Любов Обич РА Рим Ритуал Розово Св. Валентин Секс Семирамида Символ Сърдечна Чакра Сърце Тамуз Тъмната Страна
   Статистика за сайта
   Статистика
   Членове : 768
   Съдържание : 388
   Брой прегледи на съдържанието : 1758709

 10. Томас Гандоу каза:

  Викторе, как те въвлекоха в това безумие и манипулация?

  Позиции…..на готвачи ….или бармани…забъркващи наркотици…?!?

  Не ме разсмивай, че си паднал толкова ниско и дори не знаеш ……“ Кой стои зад ООН „…

  ХА“““ха…ха………..

  Не бях смял толкова време с падението на “ човека “ и особено на „българите“, забъркващи напитки на народа си !

  Трагедия!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s