Благословия


Международната Благословия

Пътя към премахване на омразата от миналото е чрез любовта в международните семейства

Източник: the Marriage Blessing

Какво е брачната Благословия?

Това е шанс да потвърдим отново сватбените си обещания, да напарвим нов старт в брака и получим Божията благословия за връзката ни; Но истинското значение е, че ние се отделяме от сатанинската потомствена линия (предавала грешната природа от Адам и Ева) и се присаждаме към Божията потомствена линя (устоновена за първи път в историята от Истинските Родители). За да може семейството да изпълни идеалите на Благословията за истинска любов, двойката трябва да премине курс за семейните взаимоотношения, родителски умения и разрешаване на конфликти. Тези семинари са много значими за успеха и щастието в брака.

Трите стъпки към мира

Пътво трябва да намерим вътрешен мир, като станем хора с обединени дух и тяло, истински характер и сърце. Едва като такива зрели личности можем да бъдем близко до Бог и живеем с висши морални ценности.

Това ще бъде основата да постигнем мир във семейството, като бъдем верни, обичащи се партньори и предадем тази любов на своите деца.

Когато семействата живеят за другите и за обществото, те стават основата за здравото общество и нация. Само на базата на здрави и стабилни семейства ще установим „Културата на сърцето“, изразена в живот за другите. Чувството за всеобщо семейство с център Бог трябва да премине отвъд границите на религия, националност, раса и култура. Тогава ще се установи световния мир.

Четирите сфери на сърцето

Всички хора постигат зрялост израствайки през четири сфери на сърцето и любовта.

Първо, децата трябва да получат истинска родителска любов. За правилното духовно и психологическо развитие те трябва да преживеят както бащинска, така и майчина любов, но също и да видят примера на истинска любов между родителите.

Второ, веднъж усвоили тази любов те ще бъдат способни да се научат да споделят и живеят за другия – развивамки любовта към своите братя и сестри. Връзките с приятелите, колегите и хората в обществото са продължение на тази братско-сестринска любов.

Трето, на тази основа те ще са способни да обичат своя съпруг или съпруга с истинска, непроменлива любов и така постигнат пълно единство живеейки всеотдайно един за друг. Тази сфера на любовта е уникална; само тя не бива да се споделя с никой друг в живота освен с един, единствен партньор.

Четвърто, като обединено семейство ние ставаме родители и даваме безрезервана родителска любов на нашите деца. Това затваря кръгът на любовта, който ще доведе до стабилни семейства и общество.

Целта на Международните свадби които той провежда се разкрива ясно от надслова „Световен Мир чрез Идеални Семейства“ и „Един Бог – едно Човечество – едно Семейство“.

.

Думи на д-р Сан Мьон Мун:

Брачна благословия чрез междукултурен обмен

Има ли нещо, което не може да се разреши в семейството? … живота на родителите и децата, съпруга и съпругата, по-големите и по-малките братя и сестри се въплъщава моделът на живот за другия…
Най-добрият начин е да получите Святата Благословия с партньор от друга раса, националност или религия. Тези бракове допринасят за осъществяването на огромната задача да се преодолеят расовите, културните, националните, етническите и религиозните бариери и така да се създаде единно човешко семейство. В Божиите очи цветът на кожата не е от значение. Бог не признава националните граници. Бог не застава зад бариерите на религията и културата. Това са единствено измами на дявола. Дяволът ги е използвал, за да владее над човечеството като грешен родител в продължение на десетки хиляди години.
Брачната благословия чрез междукултурен обмен е в крайна сметка средството да се установи мирен, идеален свят тук на земята… Целта е да можете да изградите истински семейства. Брачната благословия чрез междукултурен обмен досега се оказва най-добрият начин да бъде възстановено човечеството и да станем Божии деца. Това е най-величественото морално деяние… това е ритуал, който прекъсва връзките на враждата. Това е свят ритуал, който преобразува нашата потомствена линия в Божия и … Му дават възможност да осъществи Своето провидение в днешния свят.

най-голямата масова сватба от десетилетие

14 Октомври 2009

40 хиляди булки и младоженци участваха в най-голямата масова сватба от десетилетие, съобщи Асошиейтед прес. В церемонията участват двойки в различни градове по целия свят. Организаторите призовават към нова култура на истински семейства и истинска любов.

30-годишният син  на д-р Мун, Хьон-джин Мун, даде благословията на 21 000 души в Южна Корея и на още около 20 000, които участват в Бразилия и водени дистанционно от Южна Корея чрез телемост.

Това е най-голямата „благословителна церемония“ от 1999 г. 89-годишния Сан Мюн Муун, основател на Обединителната Църквата, благославя 30 000 двойки през 1992 г.; 360 000 двойки през 1995 г.; 3.5 милиона двойки през 1997 годин. През годините до 2000, цифрата дори нараства, включвайки представители на всички религии, раси, култури и националности. До днес, над 120 милиона двойки са взели участие в тези Сватбени Благословии.

Световен фестивал на културата и спорта

Първия Световен фестивал на културата и спорта се провежда в столицата на Корея от 19 до 30 август, 1992 г. Той включва различни професионални конференции, разглеждащи проблемите на науката, религията, средствата за масова информация, жените и техната роля в международните събития. Но най-голямата част от участниците идват, за да участват в церемонията на Международната сватба – Благословия на 30 625 двойки.

масова сватба на муун, мун масови сватби, благословия, съчетани двойки, семейства

Всички тези дейности са част от Фестивала, проведен по инициатива на д-р Мун. Различните конференции, културни и спортни дейности имат за цел да спомогнат изграждането на единен свят и постигането на вечен мир.

Лични свидетелства

муун, мун, масови сватби, масова сватба, масовите съчетанияЗа членовете на Обединителното движение бракът е най-святата церемония, а техният брачен ден – най-важния ден в живота им.

За тях създаването на Божии семейства изпълнени с истинска любов е главната цел на живота.

„Беше като сън, като приказка“, споделя един от Българските участници. „Ще запомня тези преживявания като най-прекрасните в моя живот до сега.“

„Това не е само да се ожениш за някого,“ споделя Антоанета. „За мен Благословията е едно невероятно събитие, Свят Ден. Мисля, скоро хората ще разберат, че вече е започнала една нова човешка история, история на нови взаимоотношения, на нови разбирания за семейството и родителството. Също така хората ще разберат, че нашето движение не иска да разрушава, но иска да помогне за създаването на добри и здрави семейства, на общество с истински взаимоотношения… За мен беше невероятно да видя това огромно световно семейство. Моят съпрух е от Великобритания и аз се надявам, че чрез нашите взаимоотношения ще спомогнем за сближаването между нашите страни, за тяхното обединяване и да дадем своя принос в човешката история. Аз съм много щастлива, но и се чувствам много отговорна.“

Днес, след 18 години, Антоанета има едно наистина щастливо семейство и 5 прекрасни деца. Нейната история, нейните семеен успех и щастие наподобяват тези на стотици хиляди други международни семейства съчетани от Преподобния Мун.

13 Responses to Благословия

 1. Pingback: Предсказанията на Нoстрадамус за „Мун“ « Сектата разделя, Муун обединява: Мун, нов подход за мир

 2. Pingback: МИРЪТ И СЕМЕЙСТВОТО | Истинска любов и забранена любов

 3. Pingback: Новите Мунисти: Младото поколение « Сектата разделя, Муун обединява: Мун, нов подход за мир

 4. Pingback: „Църква на Мун“, „Mунисти“, „Обединителна църква на Муун“, „Църква на обединението“ « Сектата разделя, Муун обединя

 5. Pingback: Какво не знаем за „Обединителна църква на Муун“ « Империята на Мун

 6. Pingback: Предсказанията: 2012 – Kрая на Епохата на злото | Истинска любов и забранена любов

 7. Въпреки, че имат толкова стара култура, и въпреки многото будистки храмове, корейците са много толерантни и явно податливи към новоизлюпените американски псевдо-християнски църкви. Дори и при най-бегъл поглед над покривите на сградите, не можеше да не ми се набият в очите поне 4-5 кръста. И е очевидно, че са построени през последните 30-на години. Бях виждал емисари на Йехова, мормони, адвентисти, евангелисти и т.н., и в България, и в Щатите, но толкова много накуп не бях срещал. Много честа гледка беше, да те спре група от 10-15 човека, наредени в шпалир по тротоара, всички със тениски с надписи World Cup, Welcome to Korea и т.н. и след многото поклони и пожелания, да ти връчат книжле, което освен програмата на световното и информацията за стадионите и градовете, да съдържа указание как да приемеш Исус, и къде в съответните градове да намериш съответните, за сектата, църкви. Нищо чудно всъщност – нали Сам Нам Муун е кореец и ежегодните световни сватби (75,000 сватби сключени на веднъж на Олимпийския стадион в Сеул) са негов патент.

  Въпросът с църквите е свързан с по-широкия въпрос за американското влияние. Факт е, че без намесата на САЩ през 1953, нямаше да има Южна Корея, а целият полуостров щеше да е „народно-демократичен“. Корея е привнесла много от Щатите – по американски модел работят застраховките, медицинското осигуряване, пътищата, фирмите. Американския начин на капитализъм е използван като модел, който е развит в местните условия, и видимо е дори надминат. Има представени почти всички известни американски вериги за бързо хранене, кафета, пицерии. Но мисля, че местните големи корпорации са завзели по-важните, по-големи отрасли на икономиката. Но това всичко си остава в икономиката. Политически Южна Корея, както и Япония си остават като придатъци или направо протекторати на САЩ. В Корея има американски войници, има американски бази. Страната дори е де факто във война със Северна Корея. Само са в примирие. Политиката на страната спрямо севера, спрямо Китай и Япония си е само като продължение на американската. Наскоро четох анализ, който показва че района в Източна Азия е взривоопасен. Той вече произвежда най-много, консумира най-много, най-многолюден е, и има най-много оръжия. И всичко това в ситуация на нарастваща мощ на Китай, загубена мощ на Русия, нерешен проблем в Тайван, спорове за собствеността на разни острови има между почти всички държави, кървящ проблем в разделението на Корея, омраза на всички към Япония, и страх на всички от Китай. И засега всички си гледат икономическия просперитет, без да се пробват да си решат политическите проблеми. А и те не могат да бъдат решени. В момента положението е в някакъв баланс, но той е много втвърден и крехък, Няма място за гъвкавост. И най-малка промяна може да го наруши.

  А именно такава промяна искат в Корея. Искат обединение със севера. Ън Джи ми разказа, че когато е била малка и е слушала за Северна Корея, си ги е представяла червени. Защото всеки ги е наричал просто червените. И никой не е искал да знае за тях. Докато сега положението е променено. Знае се, че на север умират от глад, когато някой успее да избяга, обикновенно през Китай, пишат за него по вестниците и го обявяват за герой, като задължително се намират много роднини, които да го приемат. Аз присъствах на 2 демонстрации със лозунги от сорта на „70 000 000 корейци в една държава“, като в университетките квартали тези прояви били ежедневни. Правителството също опитва да стопи ледовете, като през последните 3 години е имало серия от срещи, на все по-високо ниво между двете Кореи. Имало е споразумение за строеж и пускане в действие на жп линия Сеул – Пхенян (всъщност корейците го произнасят Пьонянг), както и срещи на близки роднини разделени от войната. Но със приказките си за „оста на злото“ Буш накара севернокорейците да се отдръпнат. А дори и преди две седмици имаше инцидент в морето, където южнокорейски кораб бе потопен със 21 загинали. На корейците им е ясно, че за да има обединение трябва първо режима на север да падне. Но все пак, надяват се, че ако си зависи само от тях, те ще могат да се справят със проблемите на север и ще могат да се обединят. Но не зависи само от тях. Те са заложници на политиката на САЩ и на Китай. Китай знаят, че не са достатъчно силни засега, и ако спрат да подържат комунистите в Пхенян, и като резултат Корея се обедини, новата по-голяма Корея ще е под чадъра на САЩ, както е засега Южна Корея. САЩ пък знаят, че с течение на времето Китай ще става по-силен и неминуемо поради връзките на севера с Китай, и поради хроничната омраза на корейците към Япония евентуално Обединена Корея ще акостира в лагера на китайците. При такова положение пък Япония ще бъде застрашена, и няма да се задоволи да бъде защитавана само от САЩ, ами ще заеме агресивна позиция. И от там принципа на доминото… балансът е много крехък.

 8. Pingback: Автобиографията: Сан Мьон М

 9. Zdraveite. Mn.e obakva6to tova koeto ste predstavili. Otvarjdavat se 2 mnenia. I da i ne. Dali daprieme6 4e Myn pravi ne6to Dobro? ili da go zakleimi6 {po xristianski} 4e 6tom neizspoviadva Xr.viara=vs.ostanlo e lo6o?! Az smiatam 4e 6tom pravi dobro v imeto na vselenskata xarmonia i xorata sa 6tastlivi triabva da prodaljava dago pravi. To4no v Bibl. Sekazva v Rimliani 4e vsiaka Vlast e dadena ot Boga. E,kato Gospod doskoro go darje6etna Zemiata zna4i my e bil ygoden vse s ne6to. O6te sekazva v Bojiata Rabota da ne se mesim! I v Prit4i -1 izdiga a dryg ynijava. Za 1 go ostava da jivee a dryg go maxa. 6tom i na Nebeto ima dalavari i izbiratelna sistema spored koi-kolko 6te my stane po-dobra marionetka niama kakvo da sporim. Niama takova ne6to s [tvoiata svobodna volia?]. Stane6li Xristianin=v stra6en ek6an i vodovartej popada6 ot koito s neimoverni mn.ysilia moje6 dase izskybne6. Tam si kato v MATRICATA! Razli4en li si-6te te sma4kat,presovat i obezli4at 4e i maikati niama damoje datepoznae! No taka e s vs.religii i takiva ob6estva. Az odobriavam tazi forma na ob6testveno brakosa4etanie. Otdelen vapros e dali ima6e pravo. No vnasia6e svejest i raznoobrazie v tiaxnoto primitivno i zakostenialo ob6testvo. Nali svatbite sa s svideteli. E,tyka sa malko pove4ko no e radostno i zdravoslovo. Kakto ima sabirania na mn.celyva6ti se dvoiki,boi s vazglavnici v koito se osvobojdava6 ot natrypanata negativna energia v tialoto si i e mn.veselo. Privetstvam takiva razvlekatelni meropriiatiia. Dalboka kre6tia6ta nyjda imame ot tiax v sivoto ni ejednevie. Ot tazi fal6iva (Demokracia) xorata se obezli4ixa kato li4nosti. Obedniaxa t.mn.4e na teatar ili kino daxodiat tova e lyks za tiax.

 10. nina galabova каза:

  kato ste bolni ili ne6to ne ste v red-piite si xap4etata. Sega pravia komentar i ne sa 2-a 1! Ako ne6to gi razdeliate ili nevi xaresva koeto sam napisala moje bi zatova ne ste 4estni. No e 1 a ne 2 komentara. Malko po-dalag i iz4irpatelen e!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s