Избрани молитви

Учителя Муун в молитва: Вяра и религияТази молитва е произнесена от Истинския Баща – преп. Сан Мьон Мун, през 1969 година. За 40 години, въпреки неимоверно преследване и неразбиране той е издигнал най-успешната и влиятелна религия на съвремието. Според откровенията, които Бог ни разкрива чрез него, човечеството трябва да осъществи следните три цели. 1-Да усъвършенстваме нашия характер, като обединим духа и тялото си. 2-Да изградим съвършенни семейства в истинска любов, от където ще произлязът родове, общества и нации изпълнени с любов и хармония. 3-Да владеем над Космоса и Творението с любов, чрез техниката, науката и познанието, но без да злоупотребяваме. Когато изпълним тези три благословии дадени ни от Бог при сътворението, ние ще можем да установим Идеалния свят.

.

Моля те нека станем деца

способни да вървим напред за Теб

Небесни татко,

Решени сме да сме верни през оставащата част от възстановяването. Разбираме че твоя път бе толкова мизерен и изпълнен с мъка докато си търсел осъществяването на доброто.

Моля те позволи ни да станем деца които са свързани с теб и способни да те наричаме наш баща, като уверени синове и дъщери, че имаме достоен изглед на такива. Че сме способни да призовем твоето име.

До сега в курса на историята толкова много хора са призовавали твоето име но много са го правили от позиция по-ниска дори от тази на осиновени деца. Моля те позволи ни да те наричаме Татко с предопределената връзка на сърцето която прониква до костите. Позволи ни да станем святи членове на Обединителната Църква, които са способни да ти служат и се отзовават директно на теб. Когато да можеш да кажеш “да мои деца,” в първоначално определената връзка.

Ние искрено се надяваме и копнеем да станем твои деца способни да направим усилие и вървим напред за теб. Разпознавайки нашето желание да отдадем всичко за теб и факта че сме родени и съществуваме за теб.

Обединителните деца са събрани тук но не за да хвалим себе си. По никакъв начин не можем да се гордеем и правим това. Без значение дали сме голи и колко мръсни и мизерни са дрехите ни моля те позволи ни да те обичаме по-подобаващ начин с сърца копнеещи да станем едно с нацията и хората които ти търсиш. Ако сме станали синове и дъщери покланящи се с такова сърце то искрено се надяваме и желаем да ни позволиш да знаем ясно, че всред това ние ще се свържем с сърцето ти и всред нас ще процъфти твоята любов.

На мястото където това може да стане, това място за което никой не знае, ние трябва да станем твои синове и дъщери способни да се обърнат към теб с решителността, “Татко аз ще вървя за теб, ще се боря за теб.” Моля те позволи ни да отбележим, че без да направим това не можем да проникнем през стените на врага. Още повече ние искрено се молим да ни позволиш да станем избраните войници за небето които да проникнат през стените на врага и издигнат флага на крайната победа заедно с теб.

Ние не сме родени за никого друг а само за теб. Поради това ние ще живеем за теб, и ще умрем за теб.

Ето защо искрено се надяваме и желаем да ни позволиш да станем твои синове и дъщери с стабилна и ясна вяра, че трябва да доведем победа на световно ниво. Смирено се молим за всички тези неща в святото име на Истинските родители. Амин.

29 Юни, 1969

Учителят Мун в молитва

Учителят Мун и съпругата му в съвместна молитва

Молитвите на Учителя Мун се отличават в един съществен аспект; той никога не се моли за себе си. Неговите молитви винаги са за изпълнението на Божията воля и идеал. Неговите молитви винаги са, не за мънички неща, а за глобалните проблеми и за това ние да имаме силата и вдъхновението да изпълним Божията воля.

Който го е преживял знае, че само с такава молитва нашият дух може да излезне от всекидневните лични проблеми и да се докосне до нещо по-висше. Или както Принципът обяснява, ако се молим за егоистични неща Бог не може да приеме нашите молитви. Както Исус ни учи, преди да мислим за нашите лични нужди, ние трябва да мислим за изпълнението на Неговата воля.

Бог е този, Който е страдал през цялата история поради нашия човешки провал и злините, които вършим едни срещу други. Време е да поемем отговорност и освободим Божието изпълнено с болка сърце.

.

Помни Твоите деца,

които усръдно се трудят за възстановяване на света

Небесни Татко, ние Те молим, напълни света
в Твоето Страдание с Твоята любов, Твоята милост
И Твоята сила.

В нисък поклон, спомняйки си историята
На Твоите усилия за въплъщаване
На бъдещите надежди, ние още веднъж се разкайваме
За нашето несъвършенство.
Ние стигнахме до точката, когато трябва
Отново да се изпълним с решимост и да осъществим
Великата мисия, която Си ни възложил.
Татко, ние горещо Те молим,
подкрепяй ни и умножи силите ни,
за да станем Твои истински деца, които могат
С радост да разбират и изпълняват Твоята воля.

Татко! Благослови всички членове
На Обединителното Движение в цялия свят.
Днес сутринта всички те дойдоха при Теб,
Да се поклонят и всички искренно се стремят
Към Корея – родината на вярата.
Изпрати ми Твоите милост и любов,
Изпълни живота им там, където те
Са превили колене в дълбок поклон.
Помогни на тях – Миротворците и Обединенителите.

Благослови Твоите деца, които се трудят
В 127 срани на света.
Ние знаем, че тяхните сълзи и молитви,
Когато те се обръщаха към Теб
Нека създадената от тях
С риск за живота им основа
За въвеждане във вярата на страната им,
Да не бъде напразно.
Ние искренно и горещо Те молим,
Обедини всички предци в духовния свят
С потомците им на земята,
Събери ги и създай от тях единна страна,
За да се въплати идеята
За единна нация в единен свят
Съгласно Твоята воля – Космическата нация на мир и единство – Божието царство на земята, както на небето.

Ние искрено се надяваме, че Ти
Ще излееш Своята милост
По всички места, където хората
Са събрани сега заедно в Твоето име.
Ние се молим за всичко това в името
На Истинските Родители.
Амин.
(26 април 1981 г.)

СИЛАТА НА МОЛИТВАТА

ВЯРАТА И МИРЪТ

БОЖЕСТВЕНИЯ ПРИНЦИП

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s